-->Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar
-->Installation/Post Installation Tutorial [Local Link Removed for Guests]
-->Useful Links [Local Link Removed for Guests]
-->Olarila Images - Updated images [Local Link Removed for Guests]
-->Guides and Tutorials [Local Link Removed for Guests]
-->Clover Folder for All Chipsets [Local Link Removed for Guests]
-->DSDT Patch Requests [Local Link Removed for Guests]

Post install

User avatar
artur-pt
Olarila Staff
Olarila Staff
Posts: 5012
Joined: 24 May 2011, 11:04
CPU: i5
Motherboard: Lenovo
GPU: Intel

Post install

#1

Post by artur-pt » 31 Jul 2012, 13:17

After installing OS X, you must take the following steps:

* - Install the boot loader (Clover or Chameleon)

Clover

[Local Link Removed for Guests]

Chameleon (you can use the installer pkg or Chameleon Wizard)

Installer (pkg)

[Local Link Removed for Guests]

Chameleon Wizard

[External Link Removed for Guests]

Even if you install from pkg, you can still use the Wizard to configure boot options (org.chameleon.Boot) and SMBIOS.


Install [External Link Removed for Guests] (mandatory) and [Local Link Removed for Guests] (until you fix power management)

Use Kext Wizard to install kexts (/System/Library/Extensions)

[External Link Removed for Guests]

or

[External Link Removed for Guests]

* - Find the kexts needed for sound, lan, keyboard, mouse, trackpad

[Local Link Removed for Guests]

[Local Link Removed for Guests]

[Local Link Removed for Guests]


* - Video

ATI

[Local Link Removed for Guests]

nVidia

[Local Link Removed for Guests]

Intel

HD 3000 [Local Link Removed for Guests]

HD 4000 [Local Link Removed for Guests]


* - Advanced configurations

Power management

[Local Link Removed for Guests]

DSDT

[Local Link Removed for Guests]

AppleHDA

[Local Link Removed for Guests]
PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI
Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000
[External Link Removed for Guests] - join me at irc.freenode.net/##olarila
ferroca
Posts: 16
Joined: 01 Sep 2012, 15:37

Re: Post install

#2

Post by ferroca » 06 Sep 2012, 18:01

sorry for my sily question how to get ''DSDT.aml' ''smbios.plist'' and third file. U have specified how to generate but where will this files be generated. sorry newbie here. kindly help.
User avatar
artur-pt
Olarila Staff
Olarila Staff
Posts: 5012
Joined: 24 May 2011, 11:04
CPU: i5
Motherboard: Lenovo
GPU: Intel

Re: Post install

#3

Post by artur-pt » 06 Sep 2012, 18:26

hi

i don't understand u question ?

U have specified how to generate but where will this files be generated.

if u use chameleon wizard to generate the files, and is to save in Extra folder in the hd root /

forget dsdt.aml

if u don't know how to do the other 2 forget dsdt.aml

good hack
PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI
Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000
[External Link Removed for Guests] - join me at irc.freenode.net/##olarila
ferroca
Posts: 16
Joined: 01 Sep 2012, 15:37

Re: Post install

#4

Post by ferroca » 07 Sep 2012, 14:43

artur-pt wrote:hi

i don't understand u question ?

U have specified how to generate but where will this files be generated.

if u use chameleon wizard to generate the files, and is to save in Extra folder in the hd root /

forget dsdt.aml

if u don't know how to do the other 2 forget dsdt.aml

good hack
My question is I am not getting the org.chameleon.boot.plist and smbios.plist
How to generate it?
Any video tutorial to show this steps?
User avatar
artur-pt
Olarila Staff
Olarila Staff
Posts: 5012
Joined: 24 May 2011, 11:04
CPU: i5
Motherboard: Lenovo
GPU: Intel

Re: Post install

#5

Post by artur-pt » 07 Sep 2012, 15:26

hi

see this that have extra folders

iMac9,1 / Core2Duo
Anexo:
Extra iMac9,1.zip [343.57 KiB]
Baixado 262 vezes

iMac11,1 / Core i 1156
Anexo:
Extra iMac11,1.zip [342.27 KiB]
Baixado 136 vezes

MacPro3,1 / Core2Quad
Anexo:
Extra MacPro3,1.zip [343.58 KiB]
Baixado 235 vezes

MacPro4,1 / Core i 1366
Anexo:
Extra MacPro4,1.zip [343.57 KiB]
Baixado 113 vezes

MacBook4,1 / Core2Duo Mobile
Anexo:
Extra MacBook4,1.zip [467.6 KiB]
Baixado 110 vezes

MacBookPro6,1 / Core i Mobile
Anexo:
Extra MacBookPro6,1.zip [466.95 KiB]
Baixado 188 vezes

[Local Link Removed for Guests]

good hack
PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI
Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000
[External Link Removed for Guests] - join me at irc.freenode.net/##olarila
jeet92
Posts: 5
Joined: 12 Feb 2013, 03:31
CPU: i5-3337u
Motherboard: unk
GPU: INTEL HD4000

Re: Post install

#6

Post by jeet92 » 13 Feb 2013, 01:40

Hey,
After installation of OS X, I am having issues installing anything to manage my kexts. when i try installing kext manager, it tells me "Kext Wizard" cannot be opened because it is from an unidentified publisher. What do I do?
Figured it out. Sorry for the premature question.
chart
Posts: 4
Joined: 05 Mar 2013, 08:12
CPU: INTEL CORE2 E6550
Motherboard: GIGABYTE GA-P35-D3SP
GPU: ATI HD 5500

Re: Post install

#7

Post by chart » 06 Mar 2013, 19:42

hai,

i want install hackintosh, lion 10.7.5
and i have issue on register, and into back to options keyboard layout
alwasy into back. simple i can't see my desktop mac....
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]

i think issue, couse trouble in my gpu n monitor no good working
vga ati hd 5550 and monitor acer
so, i try add kext, but i add with transmac (running windows7) i replace it kext(drag n drop)
but i have new problem
[External Link Removed for Guests]
and i try erase kext, but still problem same as the picture above

question, can i use kext utility in running windows, or boot?
or u can help, for fix issue...
(dont have mac os running, just windows).


this installer [Local Link Removed for Guests]
i use hadware...
mb ga-ep35-ds3p
prosesor intel core2duo
vga ati hd 5550
hdd 2x500gb seagat*
keybord n mouse wireless
monitor acer
User avatar
artur-pt
Olarila Staff
Olarila Staff
Posts: 5012
Joined: 24 May 2011, 11:04
CPU: i5
Motherboard: Lenovo
GPU: Intel

Re: Post install

#8

Post by artur-pt » 06 Mar 2013, 21:51

hello

abou graphics..

have u try to boot with

-v GraphicsEnabler=No

if u try that and no way, only delete from installer ati5000controller.kext, and boot

-f -v GraphicsEnabler=No

and install the system

and use a mouse and keyboard usb , turn the install simple...

after install

[Local Link Removed for Guests]

[Local Link Removed for Guests]

good hack
PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI
Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000
[External Link Removed for Guests] - join me at irc.freenode.net/##olarila
chart
Posts: 4
Joined: 05 Mar 2013, 08:12
CPU: INTEL CORE2 E6550
Motherboard: GIGABYTE GA-P35-D3SP
GPU: ATI HD 5500

Re: Post install

#9

Post by chart » 07 Mar 2013, 06:59

i miss understand about chameleon wizard...
why i can't run chameleon wizard installer(in windows)?
can i do change chameleon wizard to image fdd for run in boot?

or
can u give installer recommended for my pc??
tired this issue..
_thank_
chart
Posts: 4
Joined: 05 Mar 2013, 08:12
CPU: INTEL CORE2 E6550
Motherboard: GIGABYTE GA-P35-D3SP
GPU: ATI HD 5500

Re: Post install

#10

Post by chart » 08 Mar 2013, 16:16

hai
i need someone to help me.

i use any motode n any forum(use -v -f, graphics mode, any boot,,etc)
but still problem in nano second up time...


just moment i look my ide setting on bios has change to ch0m, normaly is scsi0 mode
what metode to back ?
_thank_
User avatar
artur-pt
Olarila Staff
Olarila Staff
Posts: 5012
Joined: 24 May 2011, 11:04
CPU: i5
Motherboard: Lenovo
GPU: Intel

Re: Post install

#11

Post by artur-pt » 16 Apr 2013, 22:45

hello

remove from the installer ati5000controller.kext and boot

-f -v

posta photo of the boot

good hack
PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI
Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000
[External Link Removed for Guests] - join me at irc.freenode.net/##olarila
zsolt.molnarrr
Posts: 6
Joined: 05 Sep 2013, 22:14
CPU: Intel Core i7 (2Ghz)
Motherboard: (Laptop) Acer 7750G
GPU: AMD Radeon HD 6650M 2GB

Re: Post install

#12

Post by zsolt.molnarrr » 08 Sep 2013, 20:46

Hello there!
My setup is: Acer 7750G, Intel Core i7(2Ghz), 4Gb DDR3 ram, Intel HD3000 + AMD Radeon HD 6650M(2Gb), Athereos WLan+Lan, Realtek Sound etc...
I'm stuck with the installation of Chameleon, please help me!
It's installed and I've already fixed boot0:error but my problem is that it skipps the boot GUI where I could choose boot partition and always boots Windows8.
I've tried to edit org.cham.bootplist with Chameleon Wizard, but it didn't had default boot partition enabled so I couldn't fix by just clicking on the checkbox. (GUI is enabled, timeout is disabled). So the only thing I can see is "boot0:done" and windows flag.
Any suggestions are appriciated!

Regards,
Zsolt
User avatar
artur-pt
Olarila Staff
Olarila Staff
Posts: 5012
Joined: 24 May 2011, 11:04
CPU: i5
Motherboard: Lenovo
GPU: Intel

Re: Post install

#13

Post by artur-pt » 08 Sep 2013, 21:23

hello

the chameleon is wrong installed

try the option in chameleon wizard

boot0md

good hack
PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI
Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000
[External Link Removed for Guests] - join me at irc.freenode.net/##olarila
zsolt.molnarrr
Posts: 6
Joined: 05 Sep 2013, 22:14
CPU: Intel Core i7 (2Ghz)
Motherboard: (Laptop) Acer 7750G
GPU: AMD Radeon HD 6650M 2GB

Re: Post install

#14

Post by zsolt.molnarrr » 08 Sep 2013, 22:25

Reinstalled Chameleon in that mode but it still does the same :(

(Hint: I had to install easybeast to have a org.chameleon.boot file, chameleon reinstallations also don`t replaced/modified that file, so the problem might be that it just doesnt use it. I hope this helps you to help me.:)
zsolt.molnarrr
Posts: 6
Joined: 05 Sep 2013, 22:14
CPU: Intel Core i7 (2Ghz)
Motherboard: (Laptop) Acer 7750G
GPU: AMD Radeon HD 6650M 2GB

Re: Post install

#15

Post by zsolt.molnarrr » 09 Sep 2013, 09:50

Bump:(
User avatar
artur-pt
Olarila Staff
Olarila Staff
Posts: 5012
Joined: 24 May 2011, 11:04
CPU: i5
Motherboard: Lenovo
GPU: Intel

Re: Post install

#16

Post by artur-pt » 09 Sep 2013, 21:27

hello

i don't know what u have use to install the system..

use one of our images .. and methods to install.. if u use other methods.. no support here

like the " beast thing " or other things.. it have they sites.. so seek help there

good hack
PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI
Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000
[External Link Removed for Guests] - join me at irc.freenode.net/##olarila
zsolt.molnarrr
Posts: 6
Joined: 05 Sep 2013, 22:14
CPU: Intel Core i7 (2Ghz)
Motherboard: (Laptop) Acer 7750G
GPU: AMD Radeon HD 6650M 2GB

Re: Post install

#17

Post by zsolt.molnarrr » 09 Sep 2013, 21:52

I installed OSX from this guide: [Local Link Removed for Guests]
Than I installed a Disk driver from easybeast to solve boot0:error (cause nothing else did help), but I didn't know that this might cause incompatibility. Shall I remove it somehow?
Do you know any other decent methods to handle boot0:error problem? (I have one HDD in my laptop with win8+shared_media+osx partitions.)

(Also I didn't know that installing stuff from other sites is forbidden/unsupported, sorry for that, as you can see I'm a noob.)
User avatar
artur-pt
Olarila Staff
Olarila Staff
Posts: 5012
Joined: 24 May 2011, 11:04
CPU: i5
Motherboard: Lenovo
GPU: Intel

Re: Post install

#18

Post by artur-pt » 09 Sep 2013, 22:00

hello

[Local Link Removed for Guests]

try to do it the right way again

good hack
PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI
Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000
[External Link Removed for Guests] - join me at irc.freenode.net/##olarila
CosmoHack
Posts: 12
Joined: 11 Sep 2013, 14:37
CPU: i7 2600K
Motherboard: Gigabyte GA-Z68P-DS3
GPU: MSI GeForce GT520

Re: Post install

#19

Post by CosmoHack » 13 Sep 2013, 16:03

Hello,

I have just installed Mountain Lion 10.8.4 with the Olarila's USB image.
My goal is to have a dual boot including Windows 7 and Mac OS X, so I followed this tutorial to do so:
[External Link Removed for Guests]

Essentially, what the tutorial says and what I have done is this:

1. Boot from USB to Mac OS X installer.
2. Go to Disk Utilities and set 2 partition scheme:
  • Mac OS X (HFS+ Journaled)
  • Windows 7 (MS FAT)
I also added a new MS FAT partition in order to store data, not another OS. So I selected a 3 partition scheme.
3. Turn off and install Windows 7 in the partition already created.
4. Install Windows 7 drivers (while I think that this is optional in this stage).
5. Turn off and boot the Mac OS X installer from the USB.
6. Install Mac OS X in the Mac OS X partition already created.
7. Run the already installed Mac OS X in the HD by using the bootloader that automatically starts with the USB thumb.
8. Download multishit and install all new drivers (but it doesn't install Chameleon from multishit).

In this point, the guide says that in the next reboot you won't need to boot from the USB, since Chameleon will run from the HD and you will be able to select which OS to boot.

To check it, I reboot my computer and Chameleon doesn't run, and when I say it doesn't run I don't mean it only appears for a little time: it just doesn't start. So the chain is: Turn On -> POST -> Windows 7, as Windows 7 loads just after the POST. Not Chameleon anywhere.

Then, I think that a manual installation would be good so I boot Mac OS X from the USB thumb, download the latest Chameleon and installed it (in a very Windowish way: "next-next-next..", as I have seen in some tutorials).

To check if it works, I reboot again and... no Chameleon at all: Turn On -> POST -> Windows 7 again.

The same thing ocurrs with other versions of Chameleon (including the multishit version), Chimera and Clover. Also tried to install Chameleon on Windows and, of course, didn't work.

I must say that, in the point 2 (partitions), the guide claims for a GUID scheme. I tried it with GUID and also from MBR, both from scratch, with the same results.

Any idea?

P.S: I post this here because artur_pt linked me here, I hope this is not wrong.

Thanks!
koske
Posts: 10
Joined: 09 Apr 2012, 11:25

Re: Post install

#20

Post by koske » 08 Oct 2013, 07:57

I need a little help
Firstly, why when I reset OS X 10.8.5 reset and BIOS. Do we need a kekt?
Secondly, where can I find drivers for NVidia GeForce 9800 GT 1024MB. Or does anyone have.

Thank you.
Post Reply

Return to “Guides and tutorials”