-->Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar
-->Installation/Post Installation Tutorial [Local Link Removed for Guests]
-->Useful Links [Local Link Removed for Guests]
-->Olarila Images - Updated images [Local Link Removed for Guests]
-->Guides and Tutorials [Local Link Removed for Guests]
-->Clover Folder for All Chipsets [Local Link Removed for Guests]
-->DSDT Patch Requests [Local Link Removed for Guests]

[SOLVED] HDMI doesnt work but DVI does on Gigabyte B360M-DS3H UHD630

Post Reply
aureo
Posts: 2
Joined: 16 May 2019, 19:57
CPU: Coffee Lake i5 8400
Motherboard: Gigabyte B360M DS3H
GPU: Intel UHD 630

[SOLVED] HDMI doesnt work but DVI does on Gigabyte B360M-DS3H UHD630

Post by aureo » 30 May 2019, 06:53

Hi there!
I have a working hackintosh in my system, but recently I bought a new monitor that only has HDMI and VGA ports, the old one I have only has DVI and VGA ports.
The old monitor works perfectly with DVI, I used a config.plist from tonycrapx86 that sets my con1 (index 2 on Hackintool, apparently the DVI port on my mobo) to busID 0x02.

I followed this guide [External Link Removed for Guests] and found out that con2 (index 3) corresponds to the HDMI port on my mobo, but no matter what combination of busIDs I try, I always get a No Signal on the new monitor.
The only time something shows up is if I set both con1 and con2 busIDs to 0x02, but then both screens show a lot of noise and then only the DVI shows my desktop, albeit with black lines in the screen, in this case the new monitor displays a messed up constant image of my desktop.

Please help me, this is the config.plist I'm using, thanks

EDIT:
:frantics I got it working, now my hackintosh is fully 100% working. :frantics
What I did was enable "Intel HDMI" patch and set con2 (index 3) busID to 0x04.
You may need to connect one monitor at a time after booting up (dual display works, but if I start up with both displays connected, the HDMI goes black, but its detected, I need to disconnect both of them and then connect them one by one)
The full connector layout goes like this:

INDEX busID PIPE TYPE FLAGS
1 0x06 18 DP 0x000003C7 <-- NOT TESTED
2 0x02 18 HDMI 0x000003C7
3 0x04 18 HDMI 0x000003C7
-1 0x00 0 DUMMY 0x00000020

For the users who may need this in the future, here's the full config.plist, with no errors that I catch while booting and everything working (HDMI, DVI, full acceleration, 2048MB VRAM, sleep, shutdown, brightness etc.) :guitar :guitar :guitar
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by aureo on 31 May 2019, 05:06, edited 3 times in total.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16169
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

HDMI doesnt work but DVI does on Gigabyte B360M-DS3H UHD630

Post by MaLd0n » 30 May 2019, 11:38

aureo, vga not work in some cases
u can try with a hackintool, check menu Patch in app
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
aureo
Posts: 2
Joined: 16 May 2019, 19:57
CPU: Coffee Lake i5 8400
Motherboard: Gigabyte B360M DS3H
GPU: Intel UHD 630

[SOLVED] HDMI doesnt work but DVI does on Gigabyte B360M-DS3H UHD630

Post by aureo » 30 May 2019, 23:43

But Im not trying to use VGA, just HDMI.

What patches do you recommend??

EDIT:
I figured it out.
Everythings is fully 100% working now :guitar
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16169
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[SOLVED] HDMI doesnt work but DVI does on Gigabyte B360M-DS3H UHD630

Post by MaLd0n » 31 May 2019, 12:32

aureo, :cap
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
pdevonie
Geek
Geek
Posts: 144
Joined: 21 Dec 2018, 14:12
CPU: i7 8700
Motherboard: B360M
GPU: GT 710 2GB

[SOLVED] HDMI doesnt work but DVI does on Gigabyte B360M-DS3H UHD630

Post by pdevonie » 27 Aug 2019, 19:58

Could post your working .plist file, I have this problem on my
Post Reply

Return to “Mojave (10.14)”