-->Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar
-->Installation/Post Installation Tutorial [Local Link Removed for Guests]
-->Useful Links [Local Link Removed for Guests]
-->Olarila Images - Updated images [Local Link Removed for Guests]
-->Guides and Tutorials [Local Link Removed for Guests]
-->Clover Folder for All Chipsets [Local Link Removed for Guests]
-->DSDT Patch Requests [Local Link Removed for Guests]

If it ain't broke, don't fix it... until it breaks. And now (thanks to a power outage) it's broken.

Post Reply
AnonyManx
Donator
Donator
Posts: 15
Joined: 21 Jan 2019, 17:48
CPU: i7-8700k
Motherboard: Asus Prime Z390-A
GPU: Radeon RX 580

If it ain't broke, don't fix it... until it breaks. And now (thanks to a power outage) it's broken.

Post by AnonyManx » 11 Aug 2019, 19:58

MacOS 10.14.4
Asus Prime Z390-a
i7 8700k
32 GB RAM
Radeon RX580 8GB
Crucial 1TB SSD (SATA) [other drives temporarily disconnected during repairs]
BCM94360CD on PCI adapter

Things have been up and running for a while, and I have been taking the "it's working so don't mess with it" approach. On Friday evening, we had a power outage (it's been 10 years since our last one, so it was a surprise) and my machine went down hard. When I powered it back on, it threw a memory allocation error and wouldn't boot. Power cycle; same result. Damn!

Well, I back things up by cloning the drive after any major changes... so time to boot to the backup, right? Wrong. Same behavior. Damn, this is going to involve actual work. And if I'm going to work on things, I may as well work on things, right?

So far I have:
Updated the motherboard BIOS (I was a few versions back) and made sure it still had the proper settings.
Updated Clover and kexts.

I have also pestered another person with the same motherboard who has updated more recently than I have, and he has been a helpful extra brain.

At this point things are almost right again. Almost. MacOS doesn't recognize my Bluetooth, which was working before. It's a natively-supported card, and the wifi portion of the card is working.

Kexts in play are:
AirportBrcmFixup.kext
AppleALC.kext
FakeSMC.kext
IntelMausi.kext
Lilu.kext
WhateverGreen.kext (probably not needed)

Drivers in play are:
ApfsDriverLoader.efi
AptioMemoryFix.efi
FSInject.efi
HFSPlus.efi
NTFS-64.efia (not needed at the moment, but there)

Patches in play are:
DSDT.aml
SSDT-Z390-A.aml

Any idea what I'm missing regarding the Broadcom card? As I said, wifi is fine; the Bluetooth potential of the card isn't even identified. I suppose there's the chance that the card took damage when the system went down, but it seems unlikely.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14457
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

If it ain't broke, don't fix it... until it breaks. And now (thanks to a power outage) it's broken.

Post by MaLd0n » 12 Aug 2019, 01:36

AnonyManx, post one full dump
--Run_Me
[Local Link Removed for Guests]
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
AnonyManx
Donator
Donator
Posts: 15
Joined: 21 Jan 2019, 17:48
CPU: i7-8700k
Motherboard: Asus Prime Z390-A
GPU: Radeon RX 580

If it ain't broke, don't fix it... until it breaks. And now (thanks to a power outage) it's broken.

Post by AnonyManx » 13 Aug 2019, 17:38

Oh, yeah. Here it is.
(I posted this yesterday. Well, I thought I posted it yesterday. Here I go again.)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14457
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

If it ain't broke, don't fix it... until it breaks. And now (thanks to a power outage) it's broken.

Post by MaLd0n » 13 Aug 2019, 17:42

AnonyManx, try it
BT BROADCOM.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
AnonyManx
Donator
Donator
Posts: 15
Joined: 21 Jan 2019, 17:48
CPU: i7-8700k
Motherboard: Asus Prime Z390-A
GPU: Radeon RX 580

If it ain't broke, don't fix it... until it breaks. And now (thanks to a power outage) it's broken.

Post by AnonyManx » 14 Aug 2019, 13:51

Nope. No change. Still "Bluetooth not available".
Fortunately my BT Magic touchpad works as USB when charging.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14457
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

If it ain't broke, don't fix it... until it breaks. And now (thanks to a power outage) it's broken.

Post by MaLd0n » 14 Aug 2019, 14:23

AnonyManx, the bt is just onme injector, need it in some cases, check here
[External Link Removed for Guests]
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
AnonyManx
Donator
Donator
Posts: 15
Joined: 21 Jan 2019, 17:48
CPU: i7-8700k
Motherboard: Asus Prime Z390-A
GPU: Radeon RX 580

If it ain't broke, don't fix it... until it breaks. And now (thanks to a power outage) it's broken.

Post by AnonyManx » 17 Aug 2019, 01:47

Haven't had a chance to look at this again yet... will report back soon. Thanks.
AnonyManx
Donator
Donator
Posts: 15
Joined: 21 Jan 2019, 17:48
CPU: i7-8700k
Motherboard: Asus Prime Z390-A
GPU: Radeon RX 580

If it ain't broke, don't fix it... until it breaks. And now (thanks to a power outage) it's broken.

Post by AnonyManx » 31 Aug 2019, 21:37

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
14 Aug 2019, 14:23
AnonyManx, the bt is just onme injector, need it in some cases, check here
[External Link Removed for Guests]
Hey, I was tied up with other things for a bit and now am back to trying to get BT resurrected.
I looked at the RehabMan things, but am not sure what I would do with some of that.

Here's a RunMe of the current state of things, which may differ (ever so slightly) from the previous RunMe. Help?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14457
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

If it ain't broke, don't fix it... until it breaks. And now (thanks to a power outage) it's broken.

Post by MaLd0n » 31 Aug 2019, 22:10

AnonyManx, for bt need a injector, is a way ;)
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
Post Reply

Return to “Mojave (10.14)”