-->Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar
-->Installation/Post Installation Tutorial [Local Link Removed for Guests]
-->Useful Links [Local Link Removed for Guests]
-->Olarila Images - Updated images [Local Link Removed for Guests]
-->Guides and Tutorials [Local Link Removed for Guests]
-->Clover Folder for All Chipsets [Local Link Removed for Guests]
-->DSDT Patch Requests [Local Link Removed for Guests]

RunMe

User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14436
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

RunMe

Post by MaLd0n » 24 Feb 2019, 19:51

Nikocuy, before dsdt edited hdmi work?
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
seyhaheng2
Posts: 17
Joined: 19 Aug 2018, 02:07
CPU: 8750h
Motherboard: MSI GS65 stealth
GPU: 1070 max-q

RunMe

Post by seyhaheng2 » 03 Mar 2019, 09:01

hello maldon
My Machine is Razor Blade Pro 17
CPU 7820HK
GTX 1080
32Ram

Thank you in advance
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14436
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

RunMe

Post by MaLd0n » 03 Mar 2019, 14:32

seyhaheng2,
CLOVER.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
Kvnlie3
Posts: 8
Joined: 13 Jan 2019, 21:29
CPU: Core i7 3780
Motherboard: Alienware
GPU: Ati redeon hd7700

Re: RunMe

Post by Kvnlie3 » 04 Mar 2019, 20:43

hi sir my run me
thanks for you help sir

dell Inspiron 3650
core 13 6100 skylake
intel hd 530
ram 8gb
hdd 500gb
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14436
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Re: RunMe

Post by MaLd0n » 04 Mar 2019, 23:11

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
04 Mar 2019, 20:43
dell Inspiron 3650
DSDT.aml.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
User avatar
kultrun
Donator
Donator
Posts: 41
Joined: 04 Jun 2018, 15:50
CPU: Intel i5 8400 4.0
Motherboard: Gigabyte GA-Z370 HD3
GPU: Intel Graphics UHD 630

Re: RunMe

Post by kultrun » 05 Mar 2019, 12:49

Hi MaLd0n!

I would like if you can help me... everything seems to work perfect in my Hack, except when the pc go to sleep... after a time, the hack go to sleep but everything stops, even if I'm listening to online radio or youtube, etc.
when I activate the keyboard or the mouse, the hack returns although it takes about 10 seconds... and recently did not even reactivate, having to restart it

is it something wrong in configuration?

i attach the sendme file, if you can please help me
many thanks!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14436
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Re: RunMe

Post by MaLd0n » 06 Mar 2019, 00:55

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
05 Mar 2019, 12:49
Hi MaLd0n!
the config is correct, check if problem is nvram
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
User avatar
kultrun
Donator
Donator
Posts: 41
Joined: 04 Jun 2018, 15:50
CPU: Intel i5 8400 4.0
Motherboard: Gigabyte GA-Z370 HD3
GPU: Intel Graphics UHD 630

Re: RunMe

Post by kultrun » 06 Mar 2019, 02:01

Ah, ok! thanks...
sorry for my ignorance, but haw do I check the nvram? :?

thanks!
[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
06 Mar 2019, 00:55
the config is correct, check if problem is nvram

EDIT: does it help to view a probable issue in nvram?


iMac-de-dinka:~ dinka$ nvram -xp
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "[External Link Removed for Guests]">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>EFILoginHiDPI</key>
<data>
AAAAAA==
</data>
<key>SystemAudioVolume</key>
<data>
AQ==
</data>
<key>SystemAudioVolumeDB</key>
<data>
/A==
</data>
<key>csr-active-config</key>
<data>
ZwAAAA==
</data>
<key>efi-backup-boot-device</key>
<data>
PGFycmF5PjxkaWN0PjxrZXk+SU9NYXRjaDwva2V5PjxkaWN0PjxrZXk+SU9Qcm92aWRl
ckNsYXNzPC9rZXk+PHN0cmluZz5JT01lZGlhPC9zdHJpbmc+PGtleT5JT1Byb3BlcnR5
TWF0Y2g8L2tleT48ZGljdD48a2V5PlVVSUQ8L2tleT48c3RyaW5nPkY1MjMzNTRGLTRE
REMtNDQwMS04RUVELUNCNzBBNzI2NzczQzwvc3RyaW5nPjwvZGljdD48L2RpY3Q+PC9k
aWN0PjwvYXJyYXk+
</data>
<key>efi-backup-boot-device-data</key>
<data>
PGFycmF5PjxkaWN0PjxrZXk+SU9NYXRjaDwva2V5PjxkaWN0PjxrZXk+SU9Qcm92aWRl
ckNsYXNzPC9rZXk+PHN0cmluZz5JT01lZGlhPC9zdHJpbmc+PGtleT5JT1Byb3BlcnR5
TWF0Y2g8L2tleT48ZGljdD48a2V5PlVVSUQ8L2tleT48c3RyaW5nPkY1MjMzNTRGLTRE
REMtNDQwMS04RUVELUNCNzBBNzI2NzczQzwvc3RyaW5nPjwvZGljdD48L2RpY3Q+PC9k
aWN0PjwvYXJyYXk+
</data>
<key>efi-backup-boot-device-data-data</key>
<data>
AgEMANBBAwoAAAAAAQEGAAAXAxIKAAMAAAAAAAQBKgACAAAAKEAGAAAAAAAgGRYdAAAA
AE81I/XcTQFEju3LcKcmdzwCAn//BAA=
</data>
<key>efi-boot-device</key>
<data>
PGFycmF5PjxkaWN0PjxrZXk+SU9NYXRjaDwva2V5PjxkaWN0PjxrZXk+SU9Qcm92aWRl
ckNsYXNzPC9rZXk+PHN0cmluZz5JT01lZGlhPC9zdHJpbmc+PGtleT5JT1Byb3BlcnR5
TWF0Y2g8L2tleT48ZGljdD48a2V5PlVVSUQ8L2tleT48c3RyaW5nPkY1MjMzNTRGLTRE
REMtNDQwMS04RUVELUNCNzBBNzI2NzczQzwvc3RyaW5nPjwvZGljdD48L2RpY3Q+PC9k
aWN0PjwvYXJyYXk+
</data>
<key>efi-boot-device-data</key>
<data>
AgEMANBBAwoAAAAAAQEGAAAXAxIKAAMA//8AAAQBKgACAAAAKEAGAAAAAAAgGRYdAAAA
AE81I/XcTQFEju3LcKcmdzwCAgQDJAD3/HS+fAvzSZFHAfQELmhCz+ZlCRHYPUuepKfw
jPAK0X//BAA=
</data>
<key>fakesmc-key-#KEY-ui32</key>
<data>
AAAAEA==
</data>
<key>fakesmc-key-$Adr-ui32</key>
<data>
AAADAA==
</data>
<key>fakesmc-key-$Num-ui8</key>
<data>
AQ==
</data>
<key>fakesmc-key-BATP-flag</key>
<data>
AA==
</data>
<key>fakesmc-key-BEMB-flag</key>
<data>
AA==
</data>
<key>fakesmc-key-BNum-ui8</key>
<data>
AA==
</data>
<key>fakesmc-key-EPCI-ui32</key>
<data>
CXDwAA==
</data>
<key>fakesmc-key-MSAc-ui16</key>
<data>
AAA=
</data>
<key>fakesmc-key-MSFW-ui8</key>
<data>
AQA=
</data>
<key>fakesmc-key-MSPS-ui16</key>
<data>
AAM=
</data>
<key>fakesmc-key-MSTc-ui8</key>
<data>
AA==
</data>
<key>fakesmc-key-MSWr-ui8</key>
<data>
AA==
</data>
<key>fakesmc-key-RBr -ch8*</key>
<data>
ajEzM180XwA=
</data>
<key>fakesmc-key-REV -ch8*</key>
<data>
AjkPAAAG
</data>
<key>fakesmc-key-RMde-char</key>
<data>
QQ==
</data>
<key>fakesmc-key-RPlt-ch8*</key>
<data>
ajEzNQAAAAA=
</data>
<key>flagstate</key>
<data>
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA=
</data>
<key>fmm-computer-name</key>
<data>
aU1hYyBkZSBkaW5rYQ==
</data>
<key>nvda_drv</key>
<data>
MQA=
</data>
<key>security-mode</key>
<string>none</string>
<key>specialbootdevice</key>
<data>
AgEMANBBAwoAAAAAAQEGAAAXAxIKAAMA//8AAAQBKgACAAAAKEAGAAAAAAAgGRYdAAAA
AE81I/XcTQFEju3LcKcmdzwCAgQDJAD3/HS+fAvzSZFHAfQELmhCz+ZlCRHYPUuepKfw
jPAK0X//BAA=
</data>
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14436
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Re: RunMe

Post by MaLd0n » 06 Mar 2019, 02:11

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
06 Mar 2019, 02:01
Ah, ok! thanks...
if nvram work, u need check a video, the best is use one rx560 or rx580/590
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
User avatar
kultrun
Donator
Donator
Posts: 41
Joined: 04 Jun 2018, 15:50
CPU: Intel i5 8400 4.0
Motherboard: Gigabyte GA-Z370 HD3
GPU: Intel Graphics UHD 630

Re: RunMe

Post by kultrun » 06 Mar 2019, 02:16

thanks a lot, Maldon

i just have the Intel UHD 630 video on mi hack
y think you are talking about AMD Rx560, etc... but i don't have any of thems...

so, i will look around if the problem persists... maybe is it necessary clear the nvram?
thanks!
[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
06 Mar 2019, 02:11
if nvram work, u need check a video, the best is use one rx560 or rx580/590
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14436
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Re: RunMe

Post by MaLd0n » 06 Mar 2019, 02:19

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
06 Mar 2019, 02:16
i just have the Intel UHD 630 video on mi hack
about video, u can try some fix here
[External Link Removed for Guests]
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
User avatar
kultrun
Donator
Donator
Posts: 41
Joined: 04 Jun 2018, 15:50
CPU: Intel i5 8400 4.0
Motherboard: Gigabyte GA-Z370 HD3
GPU: Intel Graphics UHD 630

Re: RunMe

Post by kultrun » 06 Mar 2019, 15:14

thanks! i will investigate about it and try

:guitar
[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
06 Mar 2019, 02:19
about video, u can try some fix here
[External Link Removed for Guests]
champ7878
Posts: 4
Joined: 30 Aug 2018, 07:23
CPU: 6300HQ
Motherboard: dell
GPU: 960m

Re: RunMe

Post by champ7878 » 06 Mar 2019, 16:52

hell me please . DELL Inspiron 7566 os x mojave Intel Core i5-6300HQ Processor
- NVIDIA GeForce GTX 960M (4GB GDDR5)
- 4 GB DDR4
- 1 TB 5400 RPM
- 15.6 inch (1920x1080) Full HD
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14436
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Re: RunMe

Post by MaLd0n » 06 Mar 2019, 18:32

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
06 Mar 2019, 16:52
DELL Inspiron 7566
DSDT.aml.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
User avatar
kultrun
Donator
Donator
Posts: 41
Joined: 04 Jun 2018, 15:50
CPU: Intel i5 8400 4.0
Motherboard: Gigabyte GA-Z370 HD3
GPU: Intel Graphics UHD 630

Re: RunMe

Post by kultrun » 07 Mar 2019, 14:44

Many thanks Maldon!

Eu não sei porque estou escrevendo em inglês na seção de posts em português :? (soy de Argentina)
Eu não quero ampliar esta consulta, porque não é o assunto deste post ... mas eu não quero abrir um novo segmento, de modo a não saturar tópicos que podem ser repetidos

Simplesmente, resuma: Meu hack funciona muito bem, graças ao seu guia, o clover folder para chipsets série 10/20/30 e também o arquivo de patch dsdt que você me passou, todo perfecto!

O hack reconhece bem a placa de vídeo UHD 630, eu tenho aceleração checked com VideoProc (hardware info is ok, all support: H264 and HEVC)
Em informações do sistema Mac, a alocação de memória aparece correta na placa de vídeo (Intel UHD Graphics 630 1536MB)

então ... apenas a consulta é para esses pequenos problemas com o modo de espera no Mac: quando eu ativo o teclado ou o mouse, demora 10 segundos para voltar ... e mais de uma vez a tela ficou preta, sem sinal de vídeo (tive que reiniciar)

você me aconselhou a olhar para o guia sobre hackintool e eu também estava olhando para outro sobre "patch de framebuffer usando wahtevergreen"

O que estou esclarecendo é essa informação que vem do hackintool:

Image

mas no meu arquivo de configuração do Clover, é assim:

<key>Inject</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<false/>
<key>Intel</key>
<true/>
<key>NVidia</key>
<false/>

Eu entendo que se eu usasse o patch de hackintool, eu deveria remover a opção de Inject Intel: True

então, consulte: me convém mudar o PlatformID para outros valores?

em alguns posts recomendan para CoffeLake valores como:

ID: 3E9B0007, STOLEN: 57 MB, FBMEM: 0 bytes, VRAM: 1536 MB, Flags: 0x00801302
TOTAL STOLEN: 58 MB, TOTAL CURSOR: 1 MB (1572864 bytes), MAX STOLEN: 172 MB, MAX OVERALL: 173 MB (181940224 bytes)
GPU Name: Intel UHD Graphics 630
Model Name(s):
Camelia: Disabled
Mobile: 0, PipeCount: 3, PortCount: 3, FBMemoryCount: 3
[1] busId: 0x05, pipe: 9, type: 0x00000400, flags: 0x000003C7 - DP
[2] busId: 0x04, pipe: 10, type: 0x00000400, flags: 0x000003C7 - DP
[3] busId: 0x06, pipe: 8, type: 0x00000400, flags: 0x000003C7 - DP
01050900 00040000 C7030000
02040A00 00040000 C7030000
03060800 00040000 C7030000

and

Valid PlatformID's for CFL UHD 630 IGPU running as the only GPU on Mojave are :-

3E920009
3E9B0009
3E920000
3E9B0007



mas não tenho certeza se isso traz problemas com os conectores (HDMI, DVI, etc), que atualmente funcionam bem

Como esse nível de detalhe na configuração realmente me excede um pouco, peço que você faça recomendações sobre se é necessário fazer esse tipo de mudanças e, se necessário, como gerar o patch com o hackintool para aplicá-lo.

a partir de agora, muito obrigado e mil desculpas pela duração deste post

saludos, amigos! grandísimo valor al trabajo que realizan


PS: é curioso que a porta 1 apareça como um porto conectado (em vermelho), "DP" ... mas na verdade esse porto ao qual o monitor está conectado, fisicamente é uma porta HDMI ... Eu não entendo completamente porque tudo funciona :lol:

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
06 Mar 2019, 02:19
about video, u can try some fix here
[External Link Removed for Guests]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14436
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Re: RunMe

Post by MaLd0n » 08 Mar 2019, 13:21

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
07 Mar 2019, 14:44
e mais de uma vez a tela ficou preta, sem sinal de vídeo (tive que reiniciar)
pra evitar esse problem, já que não funcionou, compre uma RX560, suporte nativo
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
palote
Posts: 7
Joined: 22 Jan 2019, 10:46
CPU: i7 5775c
Motherboard: asusmaximus vii hero
GPU: 1080ti

RunMe

Post by palote » 27 Mar 2019, 20:04

Hi MaLd0n
I runme app v2.1 wont finish with Mojave on my system....

Unmounted /Volumes/EFI
Generating system info, this may take a while.
Saving IOReg...
IOREG dump failed. Retrying
Increased delay x2 for IOREG dump. This will take a while...(33 sec)
IOREG dump failed. Retrying
Increased delay x2 for IOREG dump. This will take a while...(33 sec)
IOREG dump failed. Retrying
Increased delay x2 for IOREG dump. This will take a while...(33 sec)


Any tip on this?

Thanks in advance!
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14436
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

RunMe

Post by MaLd0n » 27 Mar 2019, 20:19

palote,
--Run_Me
[Local Link Removed for Guests]
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
palote
Posts: 7
Joined: 22 Jan 2019, 10:46
CPU: i7 5775c
Motherboard: asusmaximus vii hero
GPU: 1080ti

RunMe

Post by palote » 27 Mar 2019, 20:45

Thanks again!!!
Send me palotes-iMac.zip
Cheers!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14436
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

RunMe

Post by MaLd0n » 27 Mar 2019, 23:16

palote, u have a good dsdt
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
Post Reply

Return to “Mojave (10.14)”