-->Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar
-->Installation/Post Installation Tutorial [Local Link Removed for Guests]
-->Useful Links [Local Link Removed for Guests]
-->Olarila Images - Updated images [Local Link Removed for Guests]
-->Guides and Tutorials [Local Link Removed for Guests]
-->Clover Folder for All Chipsets [Local Link Removed for Guests]
-->DSDT Patch Requests [Local Link Removed for Guests]

[Guide] Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install, Windows or Mac

robnav
Posts: 16
Joined: 19 Apr 2019, 00:46
CPU: i7-8700k
Motherboard: HP OEM
GPU: iGPU 630

28 May 2019, 11:09

MaLd0n, MaLd0n, After having trouble on mojave to get acceleration on the UHD 630, I decided to give high sierra a try because I'm reading 630 works out the box. I am having trouble with the installation getting stuck at the apple logo. This is my clover folder. Please let me know if I missed something.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 12021
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

28 May 2019, 12:34

robnav, use Olarila image or our clover folder for ur chipset
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
robnav
Posts: 16
Joined: 19 Apr 2019, 00:46
CPU: i7-8700k
Motherboard: HP OEM
GPU: iGPU 630

28 May 2019, 15:56

MaLd0n, Ok i went and used the one for my chipset, coffee lake, and got this error.

Image
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 12021
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

28 May 2019, 16:06

robnav, i think is a video problem

activate and done
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
robnav
Posts: 16
Joined: 19 Apr 2019, 00:46
CPU: i7-8700k
Motherboard: HP OEM
GPU: iGPU 630

28 May 2019, 16:52

MaLd0n, Im sorry I dont understand. what do you mean by activate and done?
tux_linuxer
Posts: 4
Joined: 11 Jul 2014, 16:55
CPU: i5
Motherboard: G41
GPU: NV

28 May 2019, 17:41

Ola boa tarde.
Fiz todo procedimento para instalar essa ultima versão 10.14.5 e ao dar o boot fica congelado numa tela preta.
Image

Alguem teria alguma dica?

Obrigado.
Mário

Bom dia.
Instalei o 10.14.4 e atualizei... rodou de boa
User avatar
luizorlandi
Posts: 32
Joined: 29 May 2019, 21:55
CPU: Samsung 500P
Motherboard: Samsung NP500P4C-AD2BR
GPU: Intel HD 4000
Location: São Paulo, BR

31 May 2019, 03:59

Galera, bom dia !!

Está funcionando redondo aqui no meu Lenovo Yoga 510, ficou ótimo, porém queria tirar aquele boot em modo Verbose, tentei algumas vezes sem sucesso, a ideia é que entre direto apresentando a maçã... como eu faço isso, ele já inicia direto pelo disco, mas aparece ainda todas aquelas linhas do boot.

Abs !!
Samsung 500P | Intel Core i7 3630QM - Ivy Bridge | 8GB DDR3 1667Mhz | HD Graphics 4000 | 500GB HDD
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 12021
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

31 May 2019, 11:22

luizorlandi, remova o -v
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
Blacket
Posts: 19
Joined: 28 Sep 2015, 10:56
CPU: Intel Core i7 6700-HQ
Motherboard: ASUS UX501VW
GPU: Nvidia GTX960M

31 May 2019, 12:03

Hello

I'm installing on Mac when booting from USB the following error is displayed


**************** ioconsoleusers gioscreenlockstate 3 hs 0 bs 0 now 0 sm 0x0 ************************


Tanks for helping me.
CLOVER.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 12021
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

31 May 2019, 13:37

Blacket, u use config2.plist?
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
Blacket
Posts: 19
Joined: 28 Sep 2015, 10:56
CPU: Intel Core i7 6700-HQ
Motherboard: ASUS UX501VW
GPU: Nvidia GTX960M

31 May 2019, 14:21

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
31 May 2019, 13:37
u use config2.plist?
Yes

When I delete this files (Lilu.kext and WhateverGreen.kext)
The following error resolves but the black screen stays on

I think these two files have problem.
michael626
Posts: 2
Joined: 31 May 2019, 02:36
CPU: E5-4620
Motherboard: XH6G8 Dual LGA 2011
GPU: RX560

31 May 2019, 17:54

Hi Maldon
I use your instruction for my dell R820 with 4 processors E5-4620 and I got stuck during the installation :

can you help me?
User avatar
AppleBytes
Posts: 7
Joined: 08 May 2019, 23:55
CPU: c2d, i5, Athlon X4 860k
Motherboard: Inspiron 9400, Optiplex 780, A
GPU: Go 7800, 8400 GS, GT730

31 May 2019, 19:11

I am attempting to use the Olarila Yosemite USB image to install Yosemite on my Insprion 9400:

Core 2 duo @2.16Ghz
4GB RAM
g70 Geforce 7800 (256Mb)

But all I ever see is:

Code: [Local Link Removed for Guests]

Welcome to Clover 4559
... testing hardware ...
If I touch the O key. The options do not look like the pictures in the instructions. I don't think Clover works on my hardware. I think it thinks I have a (U)EFI BIOS? I would really like to use your USB image. How can I make this work?

EDIT: I have downloaded the CLOVER.LGA775.zip. I then performed the following:

Code: [Local Link Removed for Guests]

# sudo tar xvf ./CLOVER.LGA775.zip
# sudo rm -r ./_MACOSX/
# sudo tar cvf ../LGA775.tar .
# sudo mkdir /Volumes/EFI
# sudo mount_msdos /dev/disk1s1 /Volumes/EFI/
# sudo cp ../LGA775.zip /Volumes/EFI/
# cd /Volumes/EFI/
# sudo tar xvf ./LGA775.zip && sudo rm LGA775.zip
# sudo umount /Volumes/EFI/ && sudo diskutil eject /Volumes/Olarila\ Yosemite\ image
So. As I understand it. I needed to replace those files for my chipset, for the Olarila Yosemite USB image to work. But after rebooting to the USB stick. I am still stuck at the same message as above. But the Clover version is different. Can anyone please advise?

EDIT:
OK Clover will only work on systems that have a (U)EFI BIOS. But since I have a legacy BIOS I can't use the Olarila images. Because they all appear to use Clover. :(

Thank you for all your time, and consideration.

--Chris
Last edited by AppleBytes on 02 Jun 2019, 02:52, edited 2 times in total.
Inspiron 9400: Core 2 duo @2.16GHz , 4GB, G70 Geforce 7800 (10.7/Lion)
Optiplex 780: Core i5 @3.1GHz, 8GB, Geforce 8400 GS (10.9/Mavericks)
A68HM-E33 V2 (MS-7721): Athlon X4 860K, 8GB, GeForce GT 730 (10.9/Mavericks)
User avatar
luizorlandi
Posts: 32
Joined: 29 May 2019, 21:55
CPU: Samsung 500P
Motherboard: Samsung NP500P4C-AD2BR
GPU: Intel HD 4000
Location: São Paulo, BR

31 May 2019, 19:17

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
31 May 2019, 11:22
luizorlandi, remova o -v
Já fiz isso tantas vezes, devo estar esquecendo alguma coisa, pois continua no modo verbose, e ainda aparece o menu para vc dar o boot (mesmo sem o pendrive).

Added in 3 minutes 14 seconds:
[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
31 May 2019, 19:17
Já fiz isso tantas vezes, devo estar esquecendo alguma coisa, pois continua no modo verbose, e ainda aparece o menu para vc dar o boot (mesmo sem o pendrive).
Corrigindo, não, não deu certo, tem de tirar todas as vezes, como salva isso ?!?! :wallbash

...
Last edited by luizorlandi on 31 May 2019, 19:40, edited 2 times in total.
Samsung 500P | Intel Core i7 3630QM - Ivy Bridge | 8GB DDR3 1667Mhz | HD Graphics 4000 | 500GB HDD
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 12021
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

31 May 2019, 19:33

Blacket, if u remove weg and lilu u need try with -x for disable some drivers
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
User avatar
luizorlandi
Posts: 32
Joined: 29 May 2019, 21:55
CPU: Samsung 500P
Motherboard: Samsung NP500P4C-AD2BR
GPU: Intel HD 4000
Location: São Paulo, BR

31 May 2019, 19:55

MaLd0n, Há algo especial que eu tenha de fazer para salvar a opção sem o -v ?? qdo entra no boot, aparecem 3 opções, e automaticamente entra pelo Boot do MacOs, até ai sem problemas (mas se der para ir direto, bem melhor) se eu tiro manualmente o -v, ok, vai de boa, senão, vem aquela lista monstro de linhas como era antigamente no meu linux (hoje eles mascaram e entra de forma muito parecida com o MacOs).

Agradeço antecipadamente pela boa vontade.

Abs !!
Samsung 500P | Intel Core i7 3630QM - Ivy Bridge | 8GB DDR3 1667Mhz | HD Graphics 4000 | 500GB HDD
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 12021
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

31 May 2019, 20:27

luizorlandi, vc tem de remover no config.plist, use o clover configurator
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
User avatar
luizorlandi
Posts: 32
Joined: 29 May 2019, 21:55
CPU: Samsung 500P
Motherboard: Samsung NP500P4C-AD2BR
GPU: Intel HD 4000
Location: São Paulo, BR

31 May 2019, 20:51

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
31 May 2019, 20:27
luizorlandi, vc tem de remover no config.plist, use o clover configurator
Entendi, já fiz e deu certo !! Super obrigado !! :crazy: :crazy: :crazy:
Consigo implementar os gestos para dar scroll nas telas ??

Vlw !!
Samsung 500P | Intel Core i7 3630QM - Ivy Bridge | 8GB DDR3 1667Mhz | HD Graphics 4000 | 500GB HDD
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 12021
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

31 May 2019, 21:38

luizorlandi, tem de ver qual trackpad seu notebook tem
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
User avatar
luizorlandi
Posts: 32
Joined: 29 May 2019, 21:55
CPU: Samsung 500P
Motherboard: Samsung NP500P4C-AD2BR
GPU: Intel HD 4000
Location: São Paulo, BR

01 Jun 2019, 00:28

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
31 May 2019, 21:38
luizorlandi, tem de ver qual trackpad seu notebook tem
Putz, deixa eu ver aqui !! Olhei no fabricante, e fala Elan... Mas mesmo ele funcionando não achei onde vejo agora com o MacOS instalado.
Samsung 500P | Intel Core i7 3630QM - Ivy Bridge | 8GB DDR3 1667Mhz | HD Graphics 4000 | 500GB HDD
Post Reply

Return to “Installation guides”