-->Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar
-->Installation/Post Installation Tutorial [Local Link Removed for Guests]
-->Useful Links [Local Link Removed for Guests]
-->Olarila Images - Updated images [Local Link Removed for Guests]
-->Guides and Tutorials [Local Link Removed for Guests]
-->Clover Folder for All Chipsets [Local Link Removed for Guests]
-->DSDT Patch Requests [Local Link Removed for Guests]

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

rafaelreisr
Donator
Donator
Posts: 23
Joined: 06 Aug 2019, 11:48
CPU: i7 860
Motherboard: P7P55D
GPU: GT 710 1GB DDR3 64-Bit
Location: São José dos Campos - SP

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by rafaelreisr » 10 Aug 2019, 16:41

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
10 Aug 2019, 16:12
rafaelreisr, use essa efi e instala a versão do clover anterior por cima
Sorry pela newbada, mas eu sou meio noob em hackintosh ainda, e boa parte das informações mais avançadas fica pulverizada, dificil de aprofundar rapidamente!

Funcionou, bootou legal, suporte a audio melhorou (funcionava, mas agora ligando a interface USB q eu tenho aparecem todas as saídas pra eu escolher).

O problema do SSD / LED persiste, infelizmente. Sei que é um long shot, mas tenho algumas teorias baseado no que li por aí:

1 - pode ser q eu tenha dado azar e comprei um SSD Sandisk 120GB com problema
2 - Eu li que usuarios desse SSD tiveram problemas similares no windows, e que conseguiram resolver fazendo alterações em uma configuração avançada do AHCI:
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
3 - É algum problema hackintoshico mesmo.

Tava disposto a testar a instalação do macOS no SSD que tá com o windwows. Mas pra isso eu teria que mover o windows pra esse SSD... trabalhão, e to achando que vou acabar encontrando o mesmo resultado.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14457
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by MaLd0n » 10 Aug 2019, 18:01

rafaelreisr, o que acontece com o SSD / LED
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
rafaelreisr
Donator
Donator
Posts: 23
Joined: 06 Aug 2019, 11:48
CPU: i7 860
Motherboard: P7P55D
GPU: GT 710 1GB DDR3 64-Bit
Location: São José dos Campos - SP

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by rafaelreisr » 12 Aug 2019, 16:43

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
10 Aug 2019, 18:01
rafaelreisr, o que acontece com o SSD / LED
Fiz um video rapido tentando ilustrar. O Computador congela, não aceita inputs, LED do SSD fica ligado fixo, dai ele volta a funcionar de repente e executa tudo que foi dado de input durante o período em que o acesso ao SSD ficou interrompido.

[External Link Removed for Guests]
(pode skipar pra 0:50s se não quiser ver o boot).

new issue

Troquei a 9600GT por uma GT 710 barata que encontrei por aqui. Teoricamente deveria funcionar OOB. Desabilitei inject Nvidia, mas ela só boot no modo VESA. Tentei HDMI / DVI, tentei todas as configurações de kexts e smbios imagináveis, tentei ate whatevergreen com lilu - o que não deveria ser necessário - mas sem sucesso. O que ocorre é tela preta depois do boot verbose. Como disse no modo VESA ela boot 1080p
Anexei um send me pra ajudar.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14457
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by MaLd0n » 12 Aug 2019, 17:55

rafaelreisr, não faço nem idéia sobre essa 710, mas vc pode tentar dropar o dsdt editado pra começar
[Local Link Removed for Guests]
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
rafaelreisr
Donator
Donator
Posts: 23
Joined: 06 Aug 2019, 11:48
CPU: i7 860
Motherboard: P7P55D
GPU: GT 710 1GB DDR3 64-Bit
Location: São José dos Campos - SP

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by rafaelreisr » 12 Aug 2019, 18:16

Valeu pela dica, tentei mas não rolou. Inumeros casos de sucesso por aí com a GT 710, testei ela no windows, está 100%. Mas por sei la q raios de motivo a minha não sobe no modo acelerado, somente nv_disable=1. Curioso que com ela, a interface do Clover fica em 1080p. A 9600GT não fazia isso.

Independente da GPU, ou de estar em VESA ou não, o comportamento do congelamento periódico persiste.

Pensando em desistir do Mojave e tentar o High Sierra, ou desistir desse hardware de vez. Como consequencia desistir tb do hackintosh. Sem grana pra comprar hardware só pra ele.

Added in 28 minutes 25 seconds:
MaLd0n, could these help?

Vi que tem sua assinatura no file. Li em algum lugar que usuarios de Nvidia Kepler conseguiram fazer as GPUs funcionarem com esse patch, apesar dele ser pra Fermi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14457
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by MaLd0n » 12 Aug 2019, 19:38

rafaelreisr, depois do high sierra é sempre bom ter a placa de vídeo interna ativada tb pra evitar os freezes
se vc usar o sierra isso não acontece
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
rafaelreisr
Donator
Donator
Posts: 23
Joined: 06 Aug 2019, 11:48
CPU: i7 860
Motherboard: P7P55D
GPU: GT 710 1GB DDR3 64-Bit
Location: São José dos Campos - SP

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by rafaelreisr » 12 Aug 2019, 20:07

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
12 Aug 2019, 19:38
rafaelreisr, depois do high sierra é sempre bom ter a placa de vídeo interna ativada tb pra evitar os freezes
se vc usar o sierra isso não acontece
Tava experimentando com a instalação do Catalina em outro volume aqui, e consegui um erro verbose do momento em que ocorreu um dos congelamentos:

Code: [Local Link Removed for Guests]

SATA WARNING: Enable Drive PHY PM failed.
Achei um post seu para alguém com uma mobo muito parecida com a minha com um potencial fix:

[External Link Removed for Guests]

Isso tá valendo? Posso tentar aplicar?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14457
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by MaLd0n » 12 Aug 2019, 21:07

rafaelreisr, sim, alguns chipsets mais antigos precisam desse fix sata ahci
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
rafaelreisr
Donator
Donator
Posts: 23
Joined: 06 Aug 2019, 11:48
CPU: i7 860
Motherboard: P7P55D
GPU: GT 710 1GB DDR3 64-Bit
Location: São José dos Campos - SP

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by rafaelreisr » 16 Aug 2019, 13:26

Ok, so here are new updates in case anyone is following:

Previous Status
  • Couldn't get GT 710 (Kepler, native) past black screen on Mojave
  • Weird SSD behavior (Brand new Sandisk SDSSDA-120G) with random temporary freezes
Changes and fixes

What worked is that I ended up nuking the whole SSD installation, cloned Windows from the (really) old no brand 128GB SSD to the Sandisk, and tried a High Sierra install in the old SSD. OBS:
  • To get it to work I had to first use SMBIOS 14,2 and after installing go back to 11,3
  • HS is stable, freezes are gone, native Graphics work but I had a penalty of 50% on performance (details below)
Went for a Mojave install as well, since High Sierra is working. It also installed fine after a couple of tries.
  • Same SMBIOS trick was necessary for install
  • Mojave is stable, freezes are gone, native Graphics work, but same performance penalty as HS (details below)

Issues

Lost 50% of performance, as compared to the install on the Sandisk, which doesn't make a lot of sense. Performance of both SSDs as measured in Windows and macOS are very similar. And Geekbench should not suffer from SSD performance.

Here is what I mean:

[External Link Removed for Guests]

MaLd0n, I've attached Send me files from both High Sierra and Mojave install. As a reference, I also attached Send Me from the first install (with good performance but random freezes) for comparison.

Maybe I need a new SSDT patch?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14457
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by MaLd0n » 16 Aug 2019, 14:02

rafaelreisr, GT 710 work native in Mojave 10.14.6?
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
rafaelreisr
Donator
Donator
Posts: 23
Joined: 06 Aug 2019, 11:48
CPU: i7 860
Motherboard: P7P55D
GPU: GT 710 1GB DDR3 64-Bit
Location: São José dos Campos - SP

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by rafaelreisr » 16 Aug 2019, 14:05

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
16 Aug 2019, 14:02
rafaelreisr, GT 710 work native in Mojave 10.14.6?
YES! GT 710 1GB DDR3 64-Bit. Read somewhere that DDR5 versions are known not to work.

However, on what I think is an unrelated issue, I'm suffering from the performance losses mentioned above. Could you please look into the Send Me files and point me towards the right direction?

Thanks
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14457
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by MaLd0n » 16 Aug 2019, 14:08

rafaelreisr, generate one ssdt for native PM, in ur case is the best
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
rafaelreisr
Donator
Donator
Posts: 23
Joined: 06 Aug 2019, 11:48
CPU: i7 860
Motherboard: P7P55D
GPU: GT 710 1GB DDR3 64-Bit
Location: São José dos Campos - SP

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by rafaelreisr » 16 Aug 2019, 14:26

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
16 Aug 2019, 14:08
rafaelreisr, generate one ssdt for native PM, in ur case is the best
Obrigado pela dica, mas eu não entendi absolutamente nada :lol:
O que exatamente preciso fazer?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14457
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by MaLd0n » 16 Aug 2019, 15:02

rafaelreisr, [Local Link Removed for Guests]
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
rafaelreisr
Donator
Donator
Posts: 23
Joined: 06 Aug 2019, 11:48
CPU: i7 860
Motherboard: P7P55D
GPU: GT 710 1GB DDR3 64-Bit
Location: São José dos Campos - SP

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by rafaelreisr » 16 Aug 2019, 20:54

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
16 Aug 2019, 15:02
rafaelreisr, viewtopic.php?f=28&t=8268
Lynnfield LGA 1156, minha CPU i7-860 não é suportado pelo ssdtPRGen

mesmo assim segui o guia como se fosse uma CPU custom. Metodo de editar o aml não funcionou, fiz o método do kext, adicionei os Kexts no CLover/other mas nada mudou. Não sei também como verificar se a configuração subiu de fato ou não (não sei onde olhar).

Por desencargo, tentei ainda bootar com uma Clover config daquele setup anterior que deu resultados bons, compativeis com o hardware. Não adiantou também.

Sigo com a performance prejudicada. Alguma ideia?

Edit: MaLd0n Instalei o HWMonitor, e todos os cores estão fixados em 1.20 GHz, o que explica o comportamento. O Fix do topico referenciado não funcionou pro meu sistema.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14457
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by MaLd0n » 17 Aug 2019, 01:51

rafaelreisr, tem de ver se tem de dropar alguma ssdt oem, em muitos casos a gente precisa criar a ssdt e dropar as ssdt oem(originais da mobo) relativas ao gerenciamento de energia
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
rafaelreisr
Donator
Donator
Posts: 23
Joined: 06 Aug 2019, 11:48
CPU: i7 860
Motherboard: P7P55D
GPU: GT 710 1GB DDR3 64-Bit
Location: São José dos Campos - SP

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by rafaelreisr » 17 Aug 2019, 13:55

Descobri a solução! Foi bem mais simples: Bastou ativar Generate PStates e Generate CStates na config.plist do CLover. Algumas CPUs antigas precisam disso. Agora a CPU ta clockando até os 2.80 GHz e SpeedStep funcionando perfeito.

SUCCESS!!!

:crazy:

Muito Obrigado pelo help MaLd0n. Vou fazer um topico de Success no forum pra registrar.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14457
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by MaLd0n » 17 Aug 2019, 16:51

rafaelreisr, ;) :cap
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
newinnov
Posts: 6
Joined: 16 Aug 2019, 05:48
CPU: C2D e8600
Motherboard: Intel DG41RQ
GPU: Amd R7 240

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by newinnov » 19 Aug 2019, 12:38

Thank you Maldon, for your amazing guide and kext lga775 folder.
This is my first Hackintosh build. System is very old:
Intel DG41RQ MotherBoard
WB Green SSD
MSI Amd R7 240 ddr3 Graphics card
E8600 CPU C2d
Ram 2gb ddr2 Hynix

I am struggling with it from past 1 week, Finally with this amazing forum and google I am able to install Mac OS High Sierra.

Right now, my graphics card works in very low resolution with 3mb graphics memory.
When I opt for anti injection my boot freezes with api timeout.
Anybody may please suggest , how to make graphics card work?

Also, please provide DSDT patch for my system , I am uploading the send folder here. Thanks again.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
makchiu
Posts: 5
Joined: 24 Aug 2019, 10:14
CPU: E5440
Motherboard: GA-EP43T-S3L
GPU: GTS250

[Guide] El Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on LGA 775 mobos

Post by makchiu » 25 Aug 2019, 04:43

Hi MaLdon,
hardware :
motherboard: ga-ep43t-s3l
memory: ddr3 12G
graphic: gts250

now everything is good but reboot automatically after wake from sleep.

please help.
Post Reply

Return to “Installation guides”