🚧 We are currently migrating our forum expirience to another level! Please stay tunned! New forum and more support & features soon! 🚧

👉 Donations via PayPal 💰 [External Link Removed for Guests]👈
👉 Installation/Post Tutorials 👨‍💻 [Local Link Removed for Guests]👈
👉 Useful Links 🔗 [Local Link Removed for Guests]👈
👉 Olarila Latest Images 💿 [Local Link Removed for Guests]👈
👉 Guides & Tutorials 🙋‍♂️ [Local Link Removed for Guests]👈
👉 Clover Folder for All Chipsets 🍀 [Local Link Removed for Guests]👈
👉 DSDT Patch Requests 📦 [Local Link Removed for Guests]👈

🎉 NEW Discord server!

[External Link Removed for Guests]
Invite Link: [External Link Removed for Guests]

[HELP] Change from i5 to i7 CPU

Post Reply
cachiputi
Donator
Donator
Posts: 45
Joined: 27 Sep 2018, 09:10
CPU: i5
Motherboard: gb
GPU: nvidia

[HELP] Change from i5 to i7 CPU

Post by cachiputi »

Hello friends!!

I have changed my i5 CPU to an i7, the BIOS recognizes it perfectly, it works fine.
The problem is that when I start with Clover I get an error and restart the PC alone.
I don't know if I have to change any parameters in Clover, since if I start with the OSX Sierra installation USB connected to the PC and select the SSD where OSX Sierra is always installed, if I can enter and it works fine.

What step do I have to do, for the simple fact of having changed CPU?

Thank you!!

Added in 2 minutes 18 seconds:
by the way, I forgot, I went from an i5-4570S to an i7-4770K
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 17494
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[HELP] Change from i5 to i7 CPU

Post by MaLd0n »

cachiputi, drop edited dsdt and check if work, in some cases if we change hardware operation region problem appear
[Local Link Removed for Guests]
if work we need repatch dsdt with new proc
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
cachiputi
Donator
Donator
Posts: 45
Joined: 27 Sep 2018, 09:10
CPU: i5
Motherboard: gb
GPU: nvidia

[HELP] Change from i5 to i7 CPU

Post by cachiputi »

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
30 Jul 2019, 14:21
cachiputi, dro edited dsdt and check if work, in some cases if we change hardware operation region problem appear
[Local Link Removed for Guests]
if work we need repatch dsdt with new proc
IT WORKS, now what would be the next step, not to depend on the BIOS.eml?

Thanks friend!!

Added in 22 minutes 55 seconds:
sorry, I just read it, as I do to repatch the DSDT ?¿
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 17494
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[HELP] Change from i5 to i7 CPU

Post by MaLd0n »

cachiputi, remove old dsdt, reboot and extract new send_me for patch new bios
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
cachiputi
Donator
Donator
Posts: 45
Joined: 27 Sep 2018, 09:10
CPU: i5
Motherboard: gb
GPU: nvidia

[HELP] Change from i5 to i7 CPU

Post by cachiputi »

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
31 Jul 2019, 13:40
cachiputi, remove old dsdt, reboot and extract new send_me for patch new bios
Hi MaLd0n!

I have deleted the DSDT from the Clover EFI partition.
In the Clover Boot, I still have BIOS.aml.

I have used the Hackintosh Vietnam Tool to create a new SSDT in the / Extra folder. (I don't know if I have done well).

I attached the RunMe to see what you can do.

Thank you!!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 17494
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[HELP] Change from i5 to i7 CPU

Post by MaLd0n »

cachiputi,
DSDT.aml.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
cachiputi
Donator
Donator
Posts: 45
Joined: 27 Sep 2018, 09:10
CPU: i5
Motherboard: gb
GPU: nvidia

[HELP] Change from i5 to i7 CPU

Post by cachiputi »

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
01 Aug 2019, 13:02
cachiputi, DSDT.aml.zip
Thanks Friend!!
Works fine.
:)
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 17494
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[HELP] Change from i5 to i7 CPU

Post by MaLd0n »

cachiputi, ;) :cap
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
Post Reply

Return to “Desktop”