-->Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar
-->Installation/Post Installation Tutorial [Local Link Removed for Guests]
-->Useful Links [Local Link Removed for Guests]
-->Olarila Images - Updated images [Local Link Removed for Guests]
-->Guides and Tutorials [Local Link Removed for Guests]
-->Clover Folder for All Chipsets [Local Link Removed for Guests]
-->DSDT Patch Requests [Local Link Removed for Guests]

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post Reply
infasyn
Posts: 9
Joined: 08 Jul 2019, 09:19
CPU: Intel Core i7 3970X
Motherboard: MSI X79A-GD65 (8d)
GPU: Sapphire Nitro+ RX580 8GB

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by infasyn » 13 Jul 2019, 10:24

Hi guys,

Just installed Mojave and I have a fully working build with the exception of my GPU. Even iMessage is good.
My GPU is fine with a single display, however if I add multiple, I loose acceleration and the secondary display just flickers. Also, the only ports that work are the 2 display ports. I am trying to run 4 displays (2 HDMI, 1 DVI, 1 Display port). I have a Sapphire nitro+ 8GB RX580

Other specs
MSI X79A-GD65 (8d)
i7 3970x
32GB Corsair Vengeance
Corsair RM650 PSU
Corsair H100i
2x Intel Datacenter 120GB SSD
1x Samsung 860 Evo SSD
1x Seagate 4TB SSHD

Any advice here? Will post a full guide/pics in working hacks when this is sorted :)
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14476
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by MaLd0n » 13 Jul 2019, 13:10

infasyn, last whatevergreen version?
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
infasyn
Posts: 9
Joined: 08 Jul 2019, 09:19
CPU: Intel Core i7 3970X
Motherboard: MSI X79A-GD65 (8d)
GPU: Sapphire Nitro+ RX580 8GB

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by infasyn » 23 Jul 2019, 00:02

Hi Mald0n,

sorry for the late reply, yes, latest lilu and whatever green
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14476
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by MaLd0n » 23 Jul 2019, 00:05

infasyn,
post full dump
--Run_Me
[Local Link Removed for Guests]
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
infasyn
Posts: 9
Joined: 08 Jul 2019, 09:19
CPU: Intel Core i7 3970X
Motherboard: MSI X79A-GD65 (8d)
GPU: Sapphire Nitro+ RX580 8GB

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by infasyn » 23 Jul 2019, 00:16

Sure, ill get back to you in a little bit. Nicked my SSD to try a different system so don't have that install running atm
infasyn
Posts: 9
Joined: 08 Jul 2019, 09:19
CPU: Intel Core i7 3970X
Motherboard: MSI X79A-GD65 (8d)
GPU: Sapphire Nitro+ RX580 8GB

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by infasyn » 23 Jul 2019, 04:38

MaLd0n,

Hey man, so here's my dump
[External Link Removed for Guests]

Same issue as in the first post, 1 display is fine, if I connect a second, everything is glitchy and only 1 display works still.

If we can get this working, ill 100% donate you some ;)
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14476
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by MaLd0n » 23 Jul 2019, 04:59

infasyn,
EFI.zip
folder only for uefi mode, use only it, check if have CSM option on bios/uefi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
infasyn
Posts: 9
Joined: 08 Jul 2019, 09:19
CPU: Intel Core i7 3970X
Motherboard: MSI X79A-GD65 (8d)
GPU: Sapphire Nitro+ RX580 8GB

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by infasyn » 23 Jul 2019, 05:00

Thanks man, ill try it now. Yeah my bios has Legacy & UEFI enabled, currently booting efi

Added in 7 minutes 51 seconds:
MaLd0n,

Alrighty so I tried booting with that and I didn't boot at all, it got stuck on
"FireWire (OHCI)" etc (pic attached)
Image
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14476
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by MaLd0n » 23 Jul 2019, 05:13

infasyn, i think is a new fakesmc, try this version
[External Link Removed for Guests]
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
infasyn
Posts: 9
Joined: 08 Jul 2019, 09:19
CPU: Intel Core i7 3970X
Motherboard: MSI X79A-GD65 (8d)
GPU: Sapphire Nitro+ RX580 8GB

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by infasyn » 23 Jul 2019, 05:18

MaLd0n,

Nice one, yeah it boots fine with that version of Fake SMC :)
Still have the display issue though
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14476
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by MaLd0n » 23 Jul 2019, 05:20

infasyn, have csm option in bios?
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
infasyn
Posts: 9
Joined: 08 Jul 2019, 09:19
CPU: Intel Core i7 3970X
Motherboard: MSI X79A-GD65 (8d)
GPU: Sapphire Nitro+ RX580 8GB

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by infasyn » 23 Jul 2019, 15:26

MaLd0n,

Closest I have is "legacy + UEFI" or "UEFI Only" in my boot options. I don't see CSM anywhere.

Mac OS, Windows and Linux will boot with either option selected.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14476
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by MaLd0n » 23 Jul 2019, 17:56

infasyn, uefi only
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
infasyn
Posts: 9
Joined: 08 Jul 2019, 09:19
CPU: Intel Core i7 3970X
Motherboard: MSI X79A-GD65 (8d)
GPU: Sapphire Nitro+ RX580 8GB

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by infasyn » 23 Jul 2019, 18:34

MaLd0n, Yup thats what im running, still only able to use 1 display

Added in 4 minutes 20 seconds:
MaLd0n,

Spent another few hours trying various patches and still no luck.
Do you think it would be worth trying either 10.13 or 10.15?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14476
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by MaLd0n » 23 Jul 2019, 20:00

infasyn, u try other combinations? like dp/dvi, hdmi, dvi...
:guitar[External Link Removed for Guests]:guitar-[Local Link Removed for Guests]:guitar

Problems with Paypal Donate? Check [Local Link Removed for Guests]

-Donated? Send me one PM-
infasyn
Posts: 9
Joined: 08 Jul 2019, 09:19
CPU: Intel Core i7 3970X
Motherboard: MSI X79A-GD65 (8d)
GPU: Sapphire Nitro+ RX580 8GB

[Help] X79 - Fully working other than RX580

Post by infasyn » 23 Jul 2019, 22:06

MaLd0n, Yep, and different displays. No combination works
Post Reply

Return to “Desktop”