-->Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar
-->Installation/Post Installation Tutorial [Local Link Removed for Guests]
-->Useful Links [Local Link Removed for Guests]
-->Olarila Images - Updated images [Local Link Removed for Guests]
-->Guides and Tutorials [Local Link Removed for Guests]
-->Clover Folder for All Chipsets [Local Link Removed for Guests]
-->DSDT Patch Requests [Local Link Removed for Guests]

asus p5q deluxe

zeg66
Posts: 71
Joined: 12 Jun 2018, 19:16
CPU: Ivy Bridge i7-3770
Motherboard: GA-Z77-HD3 bios F1
GPU: HD4000

asus p5q deluxe

Post by zeg66 » 02 Aug 2018, 09:31

I would like to install Mavericks on the following system:

asus p5q deluxe (P45 - ICH10R), cpu: xeon L5420, ram: 8gb,

LAN: 2xMarvell 88E8056, Audio: ADI AD2000B, Firewire: LSI L-FW3227,

graphics: Sapphire Radeon HD6450 1GB ddr3:
[External Link Removed for Guests]

This is a bios/mbr motherboard. How should I format the usb/hdd, what options should I choose in Clover 4630?
Could you supply a config.plist file to start or an EFI folder?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16237
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

asus p5q deluxe

Post by MaLd0n » 02 Aug 2018, 13:35

[Local Link Removed for Guests]

if boot legacy fail, use old clover folder, new version some don't boot legacy
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
zeg66
Posts: 71
Joined: 12 Jun 2018, 19:16
CPU: Ivy Bridge i7-3770
Motherboard: GA-Z77-HD3 bios F1
GPU: HD4000

asus p5q deluxe

Post by zeg66 » 03 Aug 2018, 06:13

Thank you Mald0n, prepared usb with olarila image and win32diskimager.
System starts but after "DSMOS has arrived" screen goes black and reboots. Tried both vga & hdmi connections. Could it be a framebuffer problem or some bios setting?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16237
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

asus p5q deluxe

Post by MaLd0n » 03 Aug 2018, 13:50

THE problem is Sapphire Radeon HD6450
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
zeg66
Posts: 71
Joined: 12 Jun 2018, 19:16
CPU: Ivy Bridge i7-3770
Motherboard: GA-Z77-HD3 bios F1
GPU: HD4000

asus p5q deluxe

Post by zeg66 » 03 Aug 2018, 15:01

Perhaps but I borrowed an nVidia 9800GT from a friend and it still has the same problem. Black screen, monitor off.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16237
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

asus p5q deluxe

Post by MaLd0n » 03 Aug 2018, 15:06

use 9800GT and InjectNvidia

press O in clover boot screen, go to Graphics and InjectNvidia
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
zeg66
Posts: 71
Joined: 12 Jun 2018, 19:16
CPU: Ivy Bridge i7-3770
Motherboard: GA-Z77-HD3 bios F1
GPU: HD4000

asus p5q deluxe

Post by zeg66 » 03 Aug 2018, 15:45

yes that works (with the 9800GT) but only for vga output. not for hdmi.
what can I do about the HD6450? it works ok with windows and ubuntu. I used GPU-Z to download its rom file. maybe try this with clover configurator?

[External Link Removed for Guests]
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16237
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

asus p5q deluxe

Post by MaLd0n » 03 Aug 2018, 16:49

u can try
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
zeg66
Posts: 71
Joined: 12 Jun 2018, 19:16
CPU: Ivy Bridge i7-3770
Motherboard: GA-Z77-HD3 bios F1
GPU: HD4000

asus p5q deluxe

Post by zeg66 » 04 Aug 2018, 16:12

I tried patching the Lotus framebuffer but I get this message:
[agpm controller] unknown platform.
I also have the DSDT.aml and SSDT-0.aml, obtained through Clover. Do you think it's worth anything taking a look at them?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16237
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

asus p5q deluxe

Post by MaLd0n » 04 Aug 2018, 17:44

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests] I tried patching the Lotus framebuffer but I get this message:
[agpm controller] unknown platform.
I also have the DSDT.aml and SSDT-0.aml, obtained through Clover. Do you think it's worth anything taking a look at them?
use DVI instead HDMI, bro, u have a great problems with HDMI
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
zeg66
Posts: 71
Joined: 12 Jun 2018, 19:16
CPU: Ivy Bridge i7-3770
Motherboard: GA-Z77-HD3 bios F1
GPU: HD4000

asus p5q deluxe

Post by zeg66 » 04 Aug 2018, 18:16

ok Mald0n, thank you for the advice. I need to borrow a DVI monitor and cable now...

could you please tell me how to format a usb flashdrive and create a mave installer (with clover) manually for MBR (bios) booting?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16237
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

asus p5q deluxe

Post by MaLd0n » 04 Aug 2018, 18:40

3 post here
[Local Link Removed for Guests]
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
zeg66
Posts: 71
Joined: 12 Jun 2018, 19:16
CPU: Ivy Bridge i7-3770
Motherboard: GA-Z77-HD3 bios F1
GPU: HD4000

asus p5q deluxe

Post by zeg66 » 05 Aug 2018, 16:37

Are there any bios settings I should pay attention to? Trying to boot with default settings. Is that ok?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16237
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

asus p5q deluxe

Post by MaLd0n » 05 Aug 2018, 17:29

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests] Are there any bios settings I should pay attention to? Trying to boot with default settings. Is that ok?
only in sata mode, use AHCI and try, change bios only if need, but ahci is mandatory
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
zeg66
Posts: 71
Joined: 12 Jun 2018, 19:16
CPU: Ivy Bridge i7-3770
Motherboard: GA-Z77-HD3 bios F1
GPU: HD4000

asus p5q deluxe

Post by zeg66 » 06 Aug 2018, 07:28

ok I enabled AHCI. Removed the HD6450 and installed an nVidia GT710. This gpu has 3 ports: vga, hdmi, dvi-d and I tried them all.
The installer starts with npci=3000 (I get a KP with 2000), finds the Firewire too, but it just hangs in the attached picture
hangs.jpg
What options should I select in Clover->Options->Graphics?
clover_graphics.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16237
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

asus p5q deluxe

Post by MaLd0n » 06 Aug 2018, 15:02

U can try firt with InjectNvidia, if don't work use Nv_Disable=1 for install
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
zeg66
Posts: 71
Joined: 12 Jun 2018, 19:16
CPU: Ivy Bridge i7-3770
Motherboard: GA-Z77-HD3 bios F1
GPU: HD4000

asus p5q deluxe

Post by zeg66 » 06 Aug 2018, 16:43

Yes I was able to reach the installer with "nv_disable=1" but now I get this:
install_KP.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16237
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

asus p5q deluxe

Post by MaLd0n » 06 Aug 2018, 17:17

no idea
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
zeg66
Posts: 71
Joined: 12 Jun 2018, 19:16
CPU: Ivy Bridge i7-3770
Motherboard: GA-Z77-HD3 bios F1
GPU: HD4000

asus p5q deluxe

Post by zeg66 » 08 Aug 2018, 17:18

Used an older version of Clover (3333) and made a little progress. Could you please tell me how to enable the Marvell Yukon 88E8056/88E8001 Ethernet on Mavericks and/or Mountain Lion?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16237
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

asus p5q deluxe

Post by MaLd0n » 08 Aug 2018, 18:22

FakeID=0x435411ab don't work?
MaLd0n 2018-08-08 às 15.21.48.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
Post Reply

Return to “Mavericks (10.9)”