-->Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar
-->Installation/Post Installation Tutorial [Local Link Removed for Guests]
-->Useful Links [Local Link Removed for Guests]
-->Olarila Images - Updated images [Local Link Removed for Guests]
-->Guides and Tutorials [Local Link Removed for Guests]
-->Clover Folder for All Chipsets [Local Link Removed for Guests]
-->DSDT Patch Requests [Local Link Removed for Guests]

ASUS G53SW Mavericks can only boot with nv_disable=1

Post Reply
tcervas
Posts: 1
Joined: 19 May 2013, 19:12
CPU: core i7 980x
Motherboard: evga x58 sli micro
GPU: ATI 5770

ASUS G53SW Mavericks can only boot with nv_disable=1

Post by tcervas » 20 Feb 2017, 08:45

Hello;

I have Mavericks 10.9.5 installed on an ASUS G53SW. It can boot only when I use nv_disable=1 as a boot flag, otherwise i get black screen every time. I have installed it using Beast tools from tonycrapx86. I would like to know how enable the graphics acceleration. I had this laptop working once before using Mavericks, so I don't understand what changed or how to go about fixing it. Please help, and please be patient as I am somewhat of a noob. Even though I have been lurking around for years. I would appreciate any advise or help.

Thank you
User avatar
pernacabeluda
Olarila Staff
Olarila Staff
Posts: 4896
Joined: 22 Oct 2012, 01:35

Re: ASUS G53SW Mavericks can only boot with nv_disable=1

Post by pernacabeluda » 20 Feb 2017, 13:46

You need to patch AppleGraphicsDevicePolicy or use Clover to patch it on the fly
[Local Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]
Post Reply

Return to “Mavericks (10.9)”