-->Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar
-->Installation/Post Installation Tutorial [Local Link Removed for Guests]
-->Useful Links [Local Link Removed for Guests]
-->Olarila Images - Updated images [Local Link Removed for Guests]
-->Guides and Tutorials [Local Link Removed for Guests]
-->Clover Folder for All Chipsets [Local Link Removed for Guests]
-->DSDT Patch Requests [Local Link Removed for Guests]

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

User avatar
RandomTech7
Donator
Donator
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2018, 15:10
CPU: i7-8700K
Motherboard: msi Z390i Gaming Edge
GPU: RX 5700 XT

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by RandomTech7 » 12 Nov 2019, 17:27

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
12 Nov 2019, 16:33
RandomTech7, what about damage? corrupted system?
I did something wrong, as was in boot options of OC, I selected "install macOS Catalina" not "external" so it started to installing immediately to SSD and deleted OS from SSD.
Now "boot installer from external usb" is giving me glitch, screen is divided to two halfs.

This is how it looks like.
[External Link Removed for Guests]
iHack Pro: msi Z390i Gaming Edge, i7-8700K, RX 5700 XT, M.2 SSD 256GB, 32GB RAM @3200Mhz (Catalina), iMacPro1,1

Hackbook Pro: (MSI GE62VR 6RF) i7-6700HQ, Intel HD 530, GTX1060 (disabled), 16GB RAM @2400Mhz (Mojave 10.14.6)
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16254
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by MaLd0n » 12 Nov 2019, 18:40

RandomTech7, try with -x
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
RandomTech7
Donator
Donator
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2018, 15:10
CPU: i7-8700K
Motherboard: msi Z390i Gaming Edge
GPU: RX 5700 XT

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by RandomTech7 » 12 Nov 2019, 19:51

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
12 Nov 2019, 18:40
RandomTech7, try with -x
not helping :/
iHack Pro: msi Z390i Gaming Edge, i7-8700K, RX 5700 XT, M.2 SSD 256GB, 32GB RAM @3200Mhz (Catalina), iMacPro1,1

Hackbook Pro: (MSI GE62VR 6RF) i7-6700HQ, Intel HD 530, GTX1060 (disabled), 16GB RAM @2400Mhz (Mojave 10.14.6)
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16254
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by MaLd0n » 12 Nov 2019, 20:00

RandomTech7, remove whatevergreen and try
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
RandomTech7
Donator
Donator
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2018, 15:10
CPU: i7-8700K
Motherboard: msi Z390i Gaming Edge
GPU: RX 5700 XT

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by RandomTech7 » 12 Nov 2019, 21:19

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
12 Nov 2019, 20:00
RandomTech7, remove whatevergreen and try
that also didn't work.. I had my working USB EFI folder backup but even that is not working, no OC no Clover is working now :cry:
I will wait for better WEG might have better support for Navi.
iHack Pro: msi Z390i Gaming Edge, i7-8700K, RX 5700 XT, M.2 SSD 256GB, 32GB RAM @3200Mhz (Catalina), iMacPro1,1

Hackbook Pro: (MSI GE62VR 6RF) i7-6700HQ, Intel HD 530, GTX1060 (disabled), 16GB RAM @2400Mhz (Mojave 10.14.6)
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16254
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by MaLd0n » 12 Nov 2019, 21:33

RandomTech7, some people use without weg and work good, try a 10.15.2 beta
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
RandomTech7
Donator
Donator
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2018, 15:10
CPU: i7-8700K
Motherboard: msi Z390i Gaming Edge
GPU: RX 5700 XT

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by RandomTech7 » 12 Nov 2019, 22:31

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
12 Nov 2019, 21:33
RandomTech7, some people use without weg and work good, try a 10.15.2 beta
ok will do :)
iHack Pro: msi Z390i Gaming Edge, i7-8700K, RX 5700 XT, M.2 SSD 256GB, 32GB RAM @3200Mhz (Catalina), iMacPro1,1

Hackbook Pro: (MSI GE62VR 6RF) i7-6700HQ, Intel HD 530, GTX1060 (disabled), 16GB RAM @2400Mhz (Mojave 10.14.6)
User avatar
RandomTech7
Donator
Donator
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2018, 15:10
CPU: i7-8700K
Motherboard: msi Z390i Gaming Edge
GPU: RX 5700 XT

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by RandomTech7 » 13 Nov 2019, 17:41

hi Mald0n,
I installed Catalina 10.15.1 (19B88) on my system agin with Clover, is it easy to change to open core? if yes, how can I modify config.plist? is PlistEdit Pro app good for that?
Can I copy Clover plist and create new one for open core?

iMacPro1,1 smbios

msi Z390i Gaming Edge
i7 8700K
RX 5700 XT
32GB G-Skill 3200Mhz
iHack Pro: msi Z390i Gaming Edge, i7-8700K, RX 5700 XT, M.2 SSD 256GB, 32GB RAM @3200Mhz (Catalina), iMacPro1,1

Hackbook Pro: (MSI GE62VR 6RF) i7-6700HQ, Intel HD 530, GTX1060 (disabled), 16GB RAM @2400Mhz (Mojave 10.14.6)
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16254
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by MaLd0n » 13 Nov 2019, 18:06

RandomTech7, me efi dont work?
[Local Link Removed for Guests]

if need add ssdt olarila
SSDT-OLARILA.aml.zip
after reboot extract send_me for dsdt patch
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
RandomTech7
Donator
Donator
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2018, 15:10
CPU: i7-8700K
Motherboard: msi Z390i Gaming Edge
GPU: RX 5700 XT

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by RandomTech7 » 13 Nov 2019, 20:01

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
13 Nov 2019, 18:06
RandomTech7, me efi dont work?
[Local Link Removed for Guests]

if need add ssdt olarila
SSDT-OLARILA.aml.zip

after reboot extract send_me for dsdt patch
First boot to blackscreen, added agdpmod=pikera in plist then boot ok :D

this is runme app:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
iHack Pro: msi Z390i Gaming Edge, i7-8700K, RX 5700 XT, M.2 SSD 256GB, 32GB RAM @3200Mhz (Catalina), iMacPro1,1

Hackbook Pro: (MSI GE62VR 6RF) i7-6700HQ, Intel HD 530, GTX1060 (disabled), 16GB RAM @2400Mhz (Mojave 10.14.6)
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16254
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by MaLd0n » 13 Nov 2019, 20:46

RandomTech7,
DSDT.aml.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
RandomTech7
Donator
Donator
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2018, 15:10
CPU: i7-8700K
Motherboard: msi Z390i Gaming Edge
GPU: RX 5700 XT

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by RandomTech7 » 13 Nov 2019, 21:01

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
13 Nov 2019, 20:46
RandomTech7, DSDT.aml.zip
I lost build in audio, only hdmi working
iHack Pro: msi Z390i Gaming Edge, i7-8700K, RX 5700 XT, M.2 SSD 256GB, 32GB RAM @3200Mhz (Catalina), iMacPro1,1

Hackbook Pro: (MSI GE62VR 6RF) i7-6700HQ, Intel HD 530, GTX1060 (disabled), 16GB RAM @2400Mhz (Mojave 10.14.6)
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16254
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by MaLd0n » 13 Nov 2019, 21:12

RandomTech7, what layout-id u use? in dsdt have 1, just change
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
RandomTech7
Donator
Donator
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2018, 15:10
CPU: i7-8700K
Motherboard: msi Z390i Gaming Edge
GPU: RX 5700 XT

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by RandomTech7 » 13 Nov 2019, 21:33

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
13 Nov 2019, 21:12
RandomTech7, what layout-id u use? in dsdt have 1, just change
ok I will change and report back, thank you
iHack Pro: msi Z390i Gaming Edge, i7-8700K, RX 5700 XT, M.2 SSD 256GB, 32GB RAM @3200Mhz (Catalina), iMacPro1,1

Hackbook Pro: (MSI GE62VR 6RF) i7-6700HQ, Intel HD 530, GTX1060 (disabled), 16GB RAM @2400Mhz (Mojave 10.14.6)
User avatar
RandomTech7
Donator
Donator
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2018, 15:10
CPU: i7-8700K
Motherboard: msi Z390i Gaming Edge
GPU: RX 5700 XT

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by RandomTech7 » 13 Nov 2019, 23:30

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
13 Nov 2019, 21:12
RandomTech7, what layout-id u use? in dsdt have 1, just change
nothing work for me :(
according to msi website my motherboard use alc892 audio codec.
and according to ALC Wikipedia, the alc892 use layout 1, 2, 3, 4, 5, 7, 12, 15, 16, 17, 18, 28, 31, 90, 92, 97, 99.. I tried all ( I changed numbers to Hexadecimal Value for dsdt ) but audio not working :cry:
do yo think ApplHDA patcher work? may I try it?
iHack Pro: msi Z390i Gaming Edge, i7-8700K, RX 5700 XT, M.2 SSD 256GB, 32GB RAM @3200Mhz (Catalina), iMacPro1,1

Hackbook Pro: (MSI GE62VR 6RF) i7-6700HQ, Intel HD 530, GTX1060 (disabled), 16GB RAM @2400Mhz (Mojave 10.14.6)
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16254
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by MaLd0n » 14 Nov 2019, 00:37

RandomTech7, ur codec from ur mobo just use 1 or 7, work good
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
RandomTech7
Donator
Donator
Posts: 55
Joined: 30 Jun 2018, 15:10
CPU: i7-8700K
Motherboard: msi Z390i Gaming Edge
GPU: RX 5700 XT

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by RandomTech7 » 14 Nov 2019, 02:16

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
14 Nov 2019, 00:37
RandomTech7, ur codec from ur mobo just use 1 or 7, work good
for me both not working, its weird I know.. I had same problem with Mojave, maybe I change my msi with gigabyte or asus
iHack Pro: msi Z390i Gaming Edge, i7-8700K, RX 5700 XT, M.2 SSD 256GB, 32GB RAM @3200Mhz (Catalina), iMacPro1,1

Hackbook Pro: (MSI GE62VR 6RF) i7-6700HQ, Intel HD 530, GTX1060 (disabled), 16GB RAM @2400Mhz (Mojave 10.14.6)
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16254
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by MaLd0n » 14 Nov 2019, 02:36

RandomTech7, gigabyte ever
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
contactwajeeh
Donator
Donator
Posts: 16
Joined: 24 Nov 2014, 11:34
CPU: Intel i3 6006U
Motherboard: Asus x541uak
GPU: Intel HD 520

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by contactwajeeh » 15 Nov 2019, 04:17

@M
[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
14 Nov 2019, 02:36
RandomTech7, gigabyte ever
Will laptops be supported by opencore?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 16254
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

Mojave / Catalina on Mobos Series 100/200/300 with OpenCore 0.5.3

Post by MaLd0n » 15 Nov 2019, 11:08

contactwajeeh, yes, same folder work, just need add some kexts
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Problems with Paypal? Check Here [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Useful Links [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Olarila Hackintosh Builds [Local Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
Post Reply

Return to “Guides and tutorials”