-->Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar
-->Installation/Post Installation Tutorial [Local Link Removed for Guests]
-->Useful Links [Local Link Removed for Guests]
-->Olarila Images - Updated images [Local Link Removed for Guests]
-->Guides and Tutorials [Local Link Removed for Guests]
-->Clover Folder for All Chipsets [Local Link Removed for Guests]
-->DSDT Patch Requests [Local Link Removed for Guests]

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14609
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by MaLd0n » 30 Aug 2019, 18:53

telepati, no idea, work good o windows?
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
telepati
Posts: 84
Joined: 03 Mar 2012, 01:21
CPU: i9 9900K
Motherboard: GigaByte Z390 M Gaming
GPU: Asus ROG RX 560

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by telepati » 30 Aug 2019, 19:31

MaLd0n, Yes its working. Its also working on Clover Boot screen but when finished the boot and going to the desktop all USB stops. I also made CMOS reset and sets all BIOS again but it didn't help.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14609
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by MaLd0n » 30 Aug 2019, 19:41

telepati, try with usbinjectall+xhciinjector
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
telepati
Posts: 84
Joined: 03 Mar 2012, 01:21
CPU: i9 9900K
Motherboard: GigaByte Z390 M Gaming
GPU: Asus ROG RX 560

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by telepati » 30 Aug 2019, 20:27

MaLd0n, I already tried that USBInjectAll+UIAC SSDT that worked. But I wonder why native USB suddenly stopped working after removing RX560?

is native USB setup related with the GPU?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14609
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by MaLd0n » 30 Aug 2019, 20:31

telepati, no
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
vinpo
Posts: 24
Joined: 14 Jul 2018, 21:12
CPU: Intel I7 6700K
Motherboard: Asus Z-170A
GPU: Sapphire RX 580 Nitro+ 8gb

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by vinpo » 03 Sep 2019, 16:55

Hi, thanks for helping me on Native USB Fix
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14609
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by MaLd0n » 03 Sep 2019, 17:15

vinpo, check if work, use it with usb limit port patch and u can use all usb ports
SSDT-4-xh_rvp08.aml.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
vinpo
Posts: 24
Joined: 14 Jul 2018, 21:12
CPU: Intel I7 6700K
Motherboard: Asus Z-170A
GPU: Sapphire RX 580 Nitro+ 8gb

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by vinpo » 03 Sep 2019, 17:24

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
03 Sep 2019, 17:15
vinpo, check if work, use it with usb limit port patch and u can use all usb ports
Before i have to remove the options in BOOT section of Clover Configurator. Tkanks

Added in 6 minutes 2 seconds:
[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
03 Sep 2019, 17:24
Before i have to remove the options in BOOT section of Clover Configurator. Tkanks
sorry for my lack of clarity, I wanted to say: before i have to remove the options "uia_exclude" in BOOT section of Clover Configurator.
and where to put the downloaded file SSDT-4-xh_rvp08.aml.zip
Tkanks
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14609
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by MaLd0n » 03 Sep 2019, 19:11

vinpo, clover/acpi/patched and dont use usbinjectall or other kext fdor usb
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
vinpo
Posts: 24
Joined: 14 Jul 2018, 21:12
CPU: Intel I7 6700K
Motherboard: Asus Z-170A
GPU: Sapphire RX 580 Nitro+ 8gb

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by vinpo » 04 Sep 2019, 17:13

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
03 Sep 2019, 19:11
vinpo, clover/acpi/patched and dont use usbinjectall or other kext fdor usb
the new configuration does not seem to work with usb3. I also deleted the UIA_EXCLUDE lines in the BOOT section of clover
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14609
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by MaLd0n » 04 Sep 2019, 17:44

vinpo, u need raise usb ports or map via oem ssdt
[Local Link Removed for Guests]
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
telepati
Posts: 84
Joined: 03 Mar 2012, 01:21
CPU: i9 9900K
Motherboard: GigaByte Z390 M Gaming
GPU: Asus ROG RX 560

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by telepati » 05 Sep 2019, 11:59

MaLd0n, are we still need these USB settings while using native USB setup?

Image
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14609
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by MaLd0n » 05 Sep 2019, 13:51

telepati, u can use without any problem, Inject, Add ClockId and Fix Ownership ;)
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
vinpo
Posts: 24
Joined: 14 Jul 2018, 21:12
CPU: Intel I7 6700K
Motherboard: Asus Z-170A
GPU: Sapphire RX 580 Nitro+ 8gb

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by vinpo » 05 Sep 2019, 15:20

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
04 Sep 2019, 17:44
vinpo, u need raise usb ports or map via oem ssdt
viewtopic.php?f=62&t=6539
Thank you MaLdOn, now is all ok

Image
User avatar
telepati
Posts: 84
Joined: 03 Mar 2012, 01:21
CPU: i9 9900K
Motherboard: GigaByte Z390 M Gaming
GPU: Asus ROG RX 560

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by telepati » 12 Sep 2019, 17:19

MaLd0n, my RX560 came to service. I connected it and add native USB SSDT-6 AMI. Now it's working. But when I removed RX560 its stop working. isn't that weird?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14609
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by MaLd0n » 13 Sep 2019, 00:51

telepati, lol, is strange, but if work just enjoy
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
anastely
Posts: 1
Joined: 17 Sep 2019, 20:12
CPU: Intel Core i3 3110M @ 2.40GHz
Motherboard: Hewlett-Packard 17F6 (U3E1)
GPU: Intel HD Graphics 4000 (HP)

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by anastely » 28 Sep 2019, 21:00

Hey, when i enter an external hard"usb3" OR Mobile "android" it does not work just say "USB Accessory Needs Power"?

How can i solve this issue, please?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14609
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by MaLd0n » 29 Sep 2019, 00:21

anastely, u need remove usbinjectall and use a native way
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
Ghoys
Posts: 8
Joined: 25 Apr 2013, 21:41
CPU: Core i3 8100
Motherboard: MSI 310 PRO-VH
GPU: INTEL UHD 630

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by Ghoys » 20 Oct 2019, 12:13

hey maldon.. i dont have method If (((UMAP & One) == One)). Please just call me how to edit my ssdt. this is my ssdt msi h310 pro vh

Image
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14609
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

[Guide] Native USB Fix - No Injector/Kext Required - SkyLake+

Post by MaLd0n » 20 Oct 2019, 15:20

Ghoys, msi have a diff tables, use hackintool for create one usb injector, i don't have any msi for check
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
Post Reply

Return to “Guides and tutorials”