-->Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar
-->Installation/Post Installation Tutorial [Local Link Removed for Guests]
-->Useful Links [Local Link Removed for Guests]
-->Olarila Images - Updated images [Local Link Removed for Guests]
-->Guides and Tutorials [Local Link Removed for Guests]
-->Clover Folder for All Chipsets [Local Link Removed for Guests]
-->DSDT Patch Requests [Local Link Removed for Guests]

Post install video issues

User avatar
pernacabeluda
Olarila Staff
Olarila Staff
Posts: 4896
Joined: 22 Oct 2012, 01:35

Re: Post install video issues

Post by pernacabeluda » 12 Mar 2013, 23:17

Yes, configure SMBIOS and inject DualLink property (not needed depending on screen resolution) before re-installing the video kexts

[Local Link Removed for Guests]
ralpho
Posts: 10
Joined: 11 May 2013, 23:04
CPU: i3
Motherboard: asus
GPU: 3000

Re: Post install video issues

Post by ralpho » 15 May 2013, 06:27

tampasounds wrote:Removing all the video kexts in single user mode worked for me as well and i was able to create an account and get to the desktop for first time.
Many thanks

I have a question though :
Which kexts do i need to put back to get full color and resolution?

Samsung RF711
Intel Core i7 2630QM @ 2.0GHz Sandybridge
8GB Ram
Intel HD3000 (integrated)
Nvidia GT540M (discreet)
Hitachi SATA2 750gb
If you ever get you hd3000 to light up let me know.
abhilash29
Posts: 4
Joined: 09 May 2012, 05:37
CPU: intel
Motherboard: aspire 4738z
GPU: intel hd graphics

Re: Post install video issues

Post by abhilash29 » 04 Jul 2013, 09:33

I've Acer 4738Z running intel HD graphics 3400. device id is 0046 and vendor id is 8086. what i'm getting is 1024x768 display. However, the actual resolution is 1366x768. Tried all possible ways like using intel hd 3000 kexts, editing their device and vendor ids but nothing seems to work. I'm running Mountaion Lion 10.8.4. Please help :cry:
User avatar
artur-pt
Olarila Staff
Olarila Staff
Posts: 5012
Joined: 24 May 2011, 11:04
CPU: i5
Motherboard: Lenovo
GPU: Intel

Re: Post install video issues

Post by artur-pt » 04 Jul 2013, 09:44

hello

that is not intel hd 3000.. intel hd 3000 only in sandy bridge cpu

only thing u can try is this

[Local Link Removed for Guests]

good hack
PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI
Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000
[External Link Removed for Guests] - join me at irc.freenode.net/##olarila
abhilash29
Posts: 4
Joined: 09 May 2012, 05:37
CPU: intel
Motherboard: aspire 4738z
GPU: intel hd graphics

Re: Post install video issues

Post by abhilash29 » 04 Jul 2013, 11:35

artur-pt wrote:hello

that is not intel hd 3000.. intel hd 3000 only in sandy bridge cpu

only thing u can try is this

[Local Link Removed for Guests]

good hack
OK ! Will try this procedure and report shortly. Thanks :)
abhilash29
Posts: 4
Joined: 09 May 2012, 05:37
CPU: intel
Motherboard: aspire 4738z
GPU: intel hd graphics

Re: Post install video issues

Post by abhilash29 » 05 Jul 2013, 05:38

artur-pt wrote:hello

that is not intel hd 3000.. intel hd 3000 only in sandy bridge cpu

only thing u can try is this

[Local Link Removed for Guests]

good hack
I tried the tutorial given on the page. No success yet ! :cry:
still same old 1024x768 ! :
User avatar
artur-pt
Olarila Staff
Olarila Staff
Posts: 5012
Joined: 24 May 2011, 11:04
CPU: i5
Motherboard: Lenovo
GPU: Intel

Re: Post install video issues

Post by artur-pt » 05 Jul 2013, 10:08

hello

u can try in boot

Graphics Mode=1366x768x32 or u resolution

later this in org.chameleon.boot

<key>Graphics Mode</key>
<string>1360x768x32@60</string>

anyway the problem .. u never have graphics acceleration

good hack
PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI
Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000
[External Link Removed for Guests] - join me at irc.freenode.net/##olarila
abhilash29
Posts: 4
Joined: 09 May 2012, 05:37
CPU: intel
Motherboard: aspire 4738z
GPU: intel hd graphics

Re: Post install video issues

Post by abhilash29 » 05 Jul 2013, 15:36

artur-pt wrote:hello

u can try in boot

Graphics Mode=1366x768x32 or u resolution

later this in org.chameleon.boot

<key>Graphics Mode</key>
<string>1360x768x32@60</string>

anyway the problem .. u never have graphics acceleration

good hack
Didn't work ! :( still 1024x768
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
koreandokdo
Posts: 4
Joined: 30 Aug 2014, 19:53
CPU: e7400
Motherboard: p5e
GPU: hd4350

Re: Post install video issues

Post by koreandokdo » 03 Jun 2015, 16:49

First of all, thanks to you guys who help people like me.
I have installed iAtkos ML2 (10.8.2) with GraphicsEnabler=Yes (checked) and also "Disable nvidia VGA drivers" = yes (i mean selected in Customize menu).
Now except an apparently minor problem. everything works, like my GT220 correctly recognized (albeit after putting my mainboard's patched DSDT in Extra). And that problem is I only have one resolution i.e. 1024x768, though my monitor supports even 1280x1024 32bit.
What am i possibly missing here? Is it really a minor issue as I suppose? Or is it indicating that my card is not properly installed? or....? Is there actually anyway to find this?
How can i add other resolutios to System Preferences > Desktop menu?
Thanks a heap in advance. Good day.
Post Reply

Return to “Mountain Lion (10.8)”