-->Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar
-->Installation/Post Installation Tutorial [Local Link Removed for Guests]
-->Useful Links [Local Link Removed for Guests]
-->Olarila Images - Updated images [Local Link Removed for Guests]
-->Guides and Tutorials [Local Link Removed for Guests]
-->Clover Folder for All Chipsets [Local Link Removed for Guests]
-->DSDT Patch Requests [Local Link Removed for Guests]

DUMP GPU problems

Post Reply
User avatar
ruglau
Posts: 57
Joined: 22 Dec 2018, 19:30
CPU: 9900k
Motherboard: Asus rog maximus hero XI
GPU: rtx2070 + rx580

DUMP GPU problems

Post by ruglau » 04 Aug 2019, 11:43

hi guys!!

sadly I'm here for a very annoying problem!

This problem occurred always with finalcut (but I think because finalcut use the GPU)
When I apply some effects on a video usually machine stucks and I have to reboot manually!

This is the log after the crash:

Aug 1 19:43:14 Ruggeros-iMac VTEncoderXPCService[849]: DEPRECATED USE in libdispatch client: Changing the target of a source after it has been activated; set a breakpoint on _dispatch_bug_deprecated to debug
Aug 1 19:43:14 Ruggeros-iMac VTEncoderXPCService[849]: DEPRECATED USE in libdispatch client: Changing target queue hierarchy after xpc connection was activated; set a breakpoint on _dispatch_bug_deprecated to debug
Aug 1 19:43:14 Ruggeros-iMac Final Cut Pro[819]: assertion failed: 18F132: libxpc.dylib + 90677 [9A0FFA79-082F-3293-BF49-63976B073B74]: 0x89
Aug 1 19:43:18 Ruggeros-iMac Final Cut Pro[819]: BUG in libdispatch client: mach_recv, monitored resource vanished before the source cancel handler was invoked { 0x600002697900[source], ident: 246919 / 0x3c487, handler: 0x10d8bb430 }
Aug 1 19:43:23 Ruggeros-iMac Final Cut Pro[819]: DEPRECATED USE in libdispatch client: Clearing handler after the source has been activated; set a breakpoint on _dispatch_bug_deprecated to debug
Aug 1 19:44:57 Ruggeros-iMac com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.imfoundation.IMRemoteURLConnectionAgent): Unknown key for integer: _DirtyJetsamMemoryLimit
Aug 1 19:46:38 Ruggeros-iMac syslogd[40]: ASL Sender Statistics
Aug 1 19:50:38 Ruggeros-iMac com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.DumpGPURestart): Service only ran for 1 seconds. Pushing respawn out by 9 seconds.
Aug 1 19:50:49 Ruggeros-iMac com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.DumpGPURestart): Service only ran for 2 seconds. Pushing respawn out by 8 seconds.


Chris on facebook suggested me to take out the NVDIA GPU from the primary pci-e slot.
I do that but the problem is still here.
So Chris suggested me to delete all NVDIA info from clover, but I don't know which one and where.
Also gave me the new lil kext and whatevergreen kext.

Please I can't work like this because every 5 minutes I have to manually reboot!

What you think? Thanks!
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14610
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

DUMP GPU problems

Post by MaLd0n » 04 Aug 2019, 15:57

ruglau, extract one send_me
--Run_Me
[Local Link Removed for Guests]
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
ruglau
Posts: 57
Joined: 22 Dec 2018, 19:30
CPU: 9900k
Motherboard: Asus rog maximus hero XI
GPU: rtx2070 + rx580

DUMP GPU problems

Post by ruglau » 04 Aug 2019, 16:41

Thanks Dear!
here is it: [External Link Removed for Guests]
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14610
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

DUMP GPU problems

Post by MaLd0n » 04 Aug 2019, 16:56

ruglau,
DSDT.aml.zip
enable IntelHDGraphics and use last lilu+weg kext
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
ruglau
Posts: 57
Joined: 22 Dec 2018, 19:30
CPU: 9900k
Motherboard: Asus rog maximus hero XI
GPU: rtx2070 + rx580

DUMP GPU problems

Post by ruglau » 04 Aug 2019, 17:06

So I ha ve to replace your DSDT?
How to enable intelHDGraphics?

Can I reconnect the NVDIA card on the secondary pci-e slot?

Thanks!
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14610
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

DUMP GPU problems

Post by MaLd0n » 04 Aug 2019, 17:09

ruglau, enable in bios

u cxan put ur nvidia, i need disable it via dsdt


use this dsdt above and extract new send_me with ur nvidia connected
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
ruglau
Posts: 57
Joined: 22 Dec 2018, 19:30
CPU: 9900k
Motherboard: Asus rog maximus hero XI
GPU: rtx2070 + rx580

DUMP GPU problems

Post by ruglau » 04 Aug 2019, 17:48

Done!

Here is it: [External Link Removed for Guests]

thanks again!

Added in 3 minutes 11 seconds:
Now I can't open FinalCut (LOL) unaspected closed!

Added in 48 seconds:
FINAL CUT LOG:

Time Awake Since Boot: 670 seconds

System Integrity Protection: disabled

Crashed Thread: 0 Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type: EXC_CRASH (SIGABRT)
Exception Codes: 0x0000000000000000, 0x0000000000000000
Exception Note: EXC_CORPSE_NOTIFY

Application Specific Information:
/Applications/Final Cut Pro.app/Contents/MacOS/../Frameworks/ProGraphics.framework/Versions/A/ProGraphics
abort() called
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14610
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

DUMP GPU problems

Post by MaLd0n » 04 Aug 2019, 18:53

ruglau, replace full efi, reboot
don't change nothing
EFI.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
ruglau
Posts: 57
Joined: 22 Dec 2018, 19:30
CPU: 9900k
Motherboard: Asus rog maximus hero XI
GPU: rtx2070 + rx580

DUMP GPU problems

Post by ruglau » 04 Aug 2019, 19:57

I have to delete the old one or just replace adding the new file?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14610
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

DUMP GPU problems

Post by MaLd0n » 04 Aug 2019, 20:50

ruglau, delete old and put new
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
ruglau
Posts: 57
Joined: 22 Dec 2018, 19:30
CPU: 9900k
Motherboard: Asus rog maximus hero XI
GPU: rtx2070 + rx580

DUMP GPU problems

Post by ruglau » 04 Aug 2019, 21:17

ok Maldon, but in kext there are some that I need, like the atheros for the wifi and others.. can I put in your new EFI folder?

also all the usb configuration? I lost all with your EFI?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14610
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

DUMP GPU problems

Post by MaLd0n » 04 Aug 2019, 21:42

ruglau, u don't need usb config, all ports work with efi above, take one shot

after u add these kexts, use only efi above for we finish fine tune
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
ruglau
Posts: 57
Joined: 22 Dec 2018, 19:30
CPU: 9900k
Motherboard: Asus rog maximus hero XI
GPU: rtx2070 + rx580

DUMP GPU problems

Post by ruglau » 04 Aug 2019, 21:56

Image

I think only atheros is the one that I need. but I don't know the others.
And sorry Maldon if I ask but why now I don't need usb configuration? It's change something? I know the usb need configuration for the limit of 15 and for work at 3.1 speed!
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14610
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

DUMP GPU problems

Post by MaLd0n » 04 Aug 2019, 21:59

ruglau, this atheros kext is for lan, ur mobo have a intel lan

use this efi and test usb speed
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
ruglau
Posts: 57
Joined: 22 Dec 2018, 19:30
CPU: 9900k
Motherboard: Asus rog maximus hero XI
GPU: rtx2070 + rx580

DUMP GPU problems

Post by ruglau » 04 Aug 2019, 22:06

no sorry I forgot to say that I have a WIFI card for wifi. Anyway I added that kext, system work, finalcut work, in gpu info I can see only the AMD card (so I think also DUMP problem is solve) I'll test USB soon :)

For now many many thanks!!!
User avatar
ruglau
Posts: 57
Joined: 22 Dec 2018, 19:30
CPU: 9900k
Motherboard: Asus rog maximus hero XI
GPU: rtx2070 + rx580

DUMP GPU problems

Post by ruglau » 19 Aug 2019, 17:48

[Local Link Removed for Guests] wrote: [Local Link Removed for Guests]
04 Aug 2019, 21:59
ruglau, this atheros kext is for lan, ur mobo have a intel lan

use this efi and test usb speed
maldoon same problem after your fix.

LOG:

Aug 19 19:36:46 Ruggeros-iMac syslogd[40]: ASL Sender Statistics
Aug 19 19:44:09 Ruggeros-iMac com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.DumpGPURestart): Service only ran for 1 seconds. Pushing respawn out by 9 seconds.
Aug 19 19:44:20 Ruggeros-iMac com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.DumpGPURestart): Service only ran for 2 seconds. Pushing respawn out by 8 seconds.
Aug 19 19:44:49 --- last message repeated 2 times ---
Aug 19 19:44:49 Ruggeros-iMac com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.DumpGPURestart): Service only ran for 1 seconds. Pushing respawn out by 9 seconds.
Aug 19 19:44:57 Ruggeros-iMac logd[59]: Power button HID event - flushing proactively
Aug 19 19:44:59 --- last message repeated 1 time ---
Aug 19 19:44:59 Ruggeros-iMac com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.DumpGPURestart): Service only ran for 1 seconds. Pushing respawn out by 9 seconds.
Aug 19 19:45:37 localhost bootlog[0]: BOOT_TIME 1566236737 0
Aug 19 19:45:49 localhost syslogd[40]: Configuration Notice:
ASL Module "com.apple.cdscheduler" claims selected messages.
Those messages may not appear in standard system log files or in the ASL database.

Added in 1 minute 45 seconds:
Couldn't be GPU phisical problem?
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14610
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

DUMP GPU problems

Post by MaLd0n » 19 Aug 2019, 19:15

ruglau, if work good, ignore it
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
ruglau
Posts: 57
Joined: 22 Dec 2018, 19:30
CPU: 9900k
Motherboard: Asus rog maximus hero XI
GPU: rtx2070 + rx580

DUMP GPU problems

Post by ruglau » 20 Aug 2019, 14:53

How ingnore? The hack totally crash and I have to force reboot every time!
User avatar
MaLd0n
Site Admin
Site Admin
Posts: 14610
Joined: 05 Dec 2010, 19:35
CPU: i9-9900K
Motherboard: GA Z390 M GAMING
GPU: RX 590 8 GB
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

DUMP GPU problems

Post by MaLd0n » 20 Aug 2019, 16:08

ruglau, u need enable intel quick sync, just read about good hacks
[Local Link Removed for Guests]
--Donations via PayPal [External Link Removed for Guests] :guitar

--Donated? Send me one Private Message
User avatar
ruglau
Posts: 57
Joined: 22 Dec 2018, 19:30
CPU: 9900k
Motherboard: Asus rog maximus hero XI
GPU: rtx2070 + rx580

DUMP GPU problems

Post by ruglau » 27 Aug 2019, 16:02

I try to read and do what I have to do, but I didn't understand good. :( I'm very newbie
Post Reply

Return to “Hardware”