OSX Mavericks Installation Automatic Restart in HP Laptop

OSX Mavericks Installation Automatic Restart in HP Laptop

Postby mac_noob » 11 Sep 2015, 06:52

Im trying to install the OSX Mavericks version i have got from here on my HP Laptop.I have got the Clover Bootloader to show up.When i click on install from USB a console screen shows up and im returned to the Bootloader again.I could successfully install this version of Mac on my PC.But when it comes to my Lap.It simply does not work. Please see the attached specs screenshot
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mac_noob
 
Posts: 13
Joined: 11 Sep 2015, 06:43
CPU: Core I5
Motherboard: Intel
GPU: NVIDIA GEFORCE 830M

Re: OSX Mavericks Installation Automatic Restart in HP Lapto

Postby artur-pt » 11 Sep 2015, 08:13

hello

check yosemite version .. and make sure clover enable KernelPM

http://clover-wiki.zetam.org/Configurat ... s#KernelPm

good hack
PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI
Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000
My OS X Files - join me at irc.freenode.net/##olarila
User avatar
artur-pt
Staff
 
Posts: 4939
Joined: 24 May 2011, 12:04

Re: OSX Mavericks Installation Automatic Restart in HP Lapto

Postby mac_noob » 11 Sep 2015, 11:24

Thanks for your reply.I tried adding KernelPM in the config.plist file of yosemite.It does not work. Is there any way i can run this version on the HP Laptop.
Plus i think the HD Mode is IDE in this Lap there no option to set AHCI in the BIOS like i did for PC.But even when IDE was set i got an error message on PC.On this Lap, i get no error message.
mac_noob
 
Posts: 13
Joined: 11 Sep 2015, 06:43
CPU: Core I5
Motherboard: Intel
GPU: NVIDIA GEFORCE 830M

Re: OSX Mavericks Installation Automatic Restart in HP Lapto

Postby artur-pt » 11 Sep 2015, 15:19

hello

i'm sure is not IDE

try to boot also with cpus=1

or try to enable lapic fix also in clover

and sure u also wil have graphics problems with the nvidia

mac os x don't support optimus .. intel + nvidia

and post of the boot in verbose

good hack
PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI
Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000
My OS X Files - join me at irc.freenode.net/##olarila
User avatar
artur-pt
Staff
 
Posts: 4939
Joined: 24 May 2011, 12:04

Re: OSX Mavericks Installation Automatic Restart in HP Lapto

Postby mac_noob » 15 Sep 2015, 10:48

Thanks.Im currently downloading 10.10.I will try it and get back.Thanks for your help.
mac_noob
 
Posts: 13
Joined: 11 Sep 2015, 06:43
CPU: Core I5
Motherboard: Intel
GPU: NVIDIA GEFORCE 830M

Re: OSX Mavericks Installation Automatic Restart in HP Lapto

Postby mac_noob » 24 Sep 2015, 04:12

I have downloaded 10.10 as per your advice.But when im trying to install on my pc i get this critical error.Please see the attached screenshot.
When i try to install on my lap the boot goes till the ++++++++ and returns to clover bootloader.Please help.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mac_noob
 
Posts: 13
Joined: 11 Sep 2015, 06:43
CPU: Core I5
Motherboard: Intel
GPU: NVIDIA GEFORCE 830M

Re: OSX Mavericks Installation Automatic Restart in HP Lapto

Postby artur-pt » 24 Sep 2015, 16:43

hello

take a good read here .. and just should install 10.10

viewtopic.php?f=36&t=5006

good hack
PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI
Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000
My OS X Files - join me at irc.freenode.net/##olarila
User avatar
artur-pt
Staff
 
Posts: 4939
Joined: 24 May 2011, 12:04

Re: OSX Mavericks Installation Automatic Restart in HP Lapto

Postby mac_noob » 25 Sep 2015, 18:12

Thanks for your reply.This is what i did- i booted up to clover, went to options>BootArgss and to what's already there i added -gux_defer_usb2 -gux_no_idle
Pressed enter key,pressed F2 > return and tried booting from the install usb.It gave the same error(scrambled screen )

Please help
mac_noob
 
Posts: 13
Joined: 11 Sep 2015, 06:43
CPU: Core I5
Motherboard: Intel
GPU: NVIDIA GEFORCE 830M


Return to Mavericks (10.9)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests