Not seeing HD when installing 10.6.3

Not seeing HD when installing 10.6.3

Postby kevdizzle420 » 01 Sep 2013, 13:14

Hi all,

I'm trying to install 10.6.3 on an ASUS 1215n Netbook that currently has a HD with Windows 7 installed. I downloaded the .raw image for USB from the links on piratebay...Was able to get boot the installer USB via Chameleon by booting with GraphicsEnabler=no. My question is why don't I see my HD as an option whenever I open disk utility, only the Installer USB? Is that because this is not formatted as MAC OS Extended? Would I need to format this before trying to install, or at the very least, partition off something? Any direction someone could provide would be greatly appreciated. I'm not real familiar with mac at all so if these are stupid questions, feel free to talk spit! :twisted:

Thanks!

Here is link to file I used: http://thepiratebay.sx/torrent/7778446/ ... _Intel_PCs

I thought I saw something about partitioning the usb stick as OS Extended but I don't have a mac around to do that.
kevdizzle420
 
Posts: 2
Joined: 31 Aug 2013, 10:29
CPU: Core i7
Motherboard: ACER
GPU: GTX 650m

Re: Not seeing HD when installing 10.6.3

Postby pernacabeluda » 01 Sep 2013, 16:17

Check if SATA is configured as AHCI in BIOS settings.
User avatar
pernacabeluda
Senior
 
Posts: 4639
Joined: 22 Oct 2012, 02:35

Re: Not seeing HD when installing 10.6.3

Postby kevdizzle420 » 01 Sep 2013, 16:56

I checked and found it was set to compatibility mode, changed to enhanced ahci and worked perfect! Thanks for the help, but I feel pretty silly that I didn't even think to check that. Refer madness
kevdizzle420
 
Posts: 2
Joined: 31 Aug 2013, 10:29
CPU: Core i7
Motherboard: ACER
GPU: GTX 650m


Return to Snow Leopard (10.6)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest